Arrow Prev
Arrow Next

Látnivalók a környéken

Fertő tó Világörökség
Legyen szó akár sportról, kultúráról, természetről, borról vagy akár kulináris élvezetekről – az UNESCO világörökségei közé tartozó Fertő tó tájegységében mindenki megtalálja azt, ami felejthetetlenné teszi a tökéletes nyaralást: madárvárta, madárles, hajnali, éjszakai madármegfigyelések, kenutúrák...Fertőd: Esterházy kastély
A patkó alakú, lenyűgözően, szép barokk stílusú kastély 126 szobával, melléképületekkel, csodálatos környezettel, 200 hektáros parkkal Magyarország leghatalmasabb kastély-együttese. Joseph Haydn (1732-1809) a zenetörténet utolsó udvari zeneszerzője két évtizedet töltött itt.

 


Nagycenk: Széchenyi kastély
Nagycenkhez kötődik gróf Széchenyi István és az egész Széchenyi család életének, munkásságának jelentős része. Nagycenk nevezetességei a Széchenyi-kastély, Széchenyi István Emlékmúzeum, a méntelep, a kastély védett parkja, a védett 2700 m hosszú hársfasor melyet 1753-ban ültettek, valamint a Széchenyi család sírkápolnája és kriptája, a Múzeumvasút és mozdony skanzen.Eisenstadt: Esterházy kastély (Ausztria)
Az Esterházy kastély, mely több mint 300 évig a hercegi család fő lakhelye volt, Burgenland legjelentősebb kulturális műemléke. Az ünnepi díszben pompázó termek életre keltik a hercegi múltat és az Esterházy udvar életét. 2010-től az Esterházy család történetét bemutató kiállítás látható itt.Fraknó vára (Ausztria, Forchtenstein)
A 17. század óta a kor leggazdagabb nemesi családja, az Esterházyak birtokában van, a család hatalmas mennyiségű kincseit ma is megcsodálhatjuk. Talán ez a legszebb állapotban megmaradt magyar végvár, hiszen sem a törökök, sem az osztrák csapatok nem rombolták le. A várfalon húzódó kilátófolyosóról tiszta időben a Lővérekig is ellátni. Páneurópai Piknik Emlékhely

Az 1989. augusztus 19-i határáttörés emlékére kialakított park.

 

 

 

HotelStars - HotelCsillagok
Top