Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

10 szuper dolog, amit még nem tudott a vörösborokról

2018. sze. 18.
10 szuper dolog, amit még nem tudott a vörösborokról

Miről is írhatnánk szeptemberben a soproni Lövérekben, ha nem a vörösborokról? Eljött a szüret ideje, ilyenkor a figyelem a borvidékekre irányul.

Szedjük és esszük a szőlőt, kóstoljuk a friss mustot, és amíg várjuk az újbort, koccintunk a legfinomabb korábbi évjáratokkal. Mert azt már régóta tudjuk, hogy jót teszünk egészségükkel, ha naponta fogyasztunk mértékletesen bort. Vöröset vagy fehéret. Mindegyik bővelkedik egészségvédő, jótékony hatásokban, bár azt mondják a tudósok, hogy ezek a jó hatások a vörösborokban koncentráltabban vannak jelen.

Még láthatunk öregeket, akik kenyeret és szőlőt esznek. Valóban, akár napokig is ellehetünk kizárólag szőlőn és jó kenyéren, olyan sok, a szervezet számára fontos tápanyag található bennük. A szőlő jó káliumforrás, és sokféle ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) és vitamint (az összes B-vitamint, valamint C-vitamint) is tartalmaz. A szőlőből készült borban ugyanezek a jó hatások szolgálják egészségünket.

Számtalan érvünk van a mértékletes vörösbor fogyasztás mellett:

•    Fogyhatunk vele! Napi 2 dl testes vörösbor elnassolása esetén, étrendünkön nem változtatva pár hónap elteltével már tapasztalható a súlycsökkenés.

•    Jobban láthatunk! Szemünk egészségét is karbantarthatjuk vele, mert védi a benne lévő erek állapotát.

•    Lazítja a görcsöket! Egy pohár testes vörösbor a nehéz női napokon görcsoldónak kiváló.

•    Szépülünk tőle! A vörösbor feltölti a bőrünk kollagén szintjét és kisimítja a ráncokat. Gátolja a pattanások kialakulását és segít a már meglevők eltüntetésében, sőt pigmentfoltok halványítására is tökéletes helyi alkalmazás esetén.

•    Kopaszság ellen! A vörösbor segít a hajhullás megelőzésében, sőt a haj növekedésében is fontos szerepet játszik.

•    Keringésjavító! A benne lévő polifenolok javítják vér összetételét, csökkentik a szabadgyököket és megakadályozzák a vérrögképződést.

•    Csontritkulás ellen! Kalcium- és magnéziumtartalmának köszönhetően nem csupán az ízületek, hanem a csontok állapotán is segít.

•    A jó emésztésért! A vörösbor segítségével az emésztőrendszeri megbetegedések, a gyomor- és bélgyulladás kellemetlen tüneteit is megszüntetheted.

•    A jó memóriáért! Egy pohárka segít koncentrálni, különösen a rövidtávú memóriát fejleszti.

•    Mert megkoronázza az étkezést! Adja meg a módját a borfogyasztásnak is! Ne siessen enni, komótosan falatozzon, és a bort is élvezze, akárcsak a társaságot! Egészségére!

Top