Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

A Buchinger módszer

2017. jún. 23.
A Buchinger módszer

A böjt módszerének elnevezése, dr. Otto Buchingertől származik, aki a XX. század elején élt, és súlyos reumatikus betegségét böjttel gyógyította meg.

Módszerét az egész világon ismerik, használják és elismerik.

A Buchinger-féle böjt azt jelenti, hogy meghatározott időtartamra, szabad akaratunkból lemondunk a szilárd táplálék, valamint az élvezeti szerek fogyasztásáról. A Buchinger-módszer alapvető feltétele, hogy a böjtölő belássa a böjt hasznát, szükségességét, és így tudatosan és önként böjtöljön.


A Buchinger-féle böjt három fázisra osztható. A bevezető szakaszban készül föl a test és a lélek a böjti napokra, ezt követik a böjtnapok, majd következik a visszaállás időszaka, a felépítő szakasz, amely során folyamosan épülnek vissza a tápanyagok az étrendbe. Ez az az időszak, ahol lehetőség van az addigi helytelen táplálkozási szokások megváltoztatására.

Böjt alatt az ember önként lemond a külső táplálkozásról, és saját tartalékaiból él. A böjt alatt először a felhalmozódott káros anyagcseretermékeket, mérgeket választja ki a szervezet, azután a megbetegedett, a normálistól eltérő sejteket, és végül a fölösleges anyagokat, elsősorban a zsírt.

A böjt javítja az egész szervezet vérkeringését; felhasználja a súlyfölösleget képező zsírtartalékokat, ezáltal csökken a testsúly; nyugalomba helyezi a hasnyálmirigyet, aminek hatására normalizálódik a vércukorszint; csökkenti, megszünteti a stresszt. Nem ok nélkül nevezte Buchinger a böjtöt, kés nélküli operációnak.

A böjtölés módszere
-    belek tisztítása, hashajtás, például keserűsóval
-    a máj méregtelenítése (meleg májpakolás, egy-két órai pihenés az étkezések után)
-    aktív mozgás az izmok védelmére
-    napi 3 liter folyadék fogyasztása (Pl.: nátriumszegény ásványvíz, gyógytea (természetesen cukor nélkül), és napi maximum 2 dl valódi gyümölcslé, szintén cukor nélkül)
-    napi egy-egy  tányér zöldségleves délben és este (szűrt vagy pépes zöldségleves)
-    a böjt 5-7 napig tart (10 napnál ne legyen hosszabb)
-    a lénapok után felépítő napok következnek (ez a böjt idejének a fele legyen), ezek a napok visszaállítják a szervezetet az egészséges étkezésre, ez nem történhet egyik napról a másikra

A Buchinger-féle léböjt klasszikus italai:
-    reggelente és délutánonként negyed liter tea
-    ebédidőben és vacsoraidőben negyed liter forró zöldségleves
-    délelőtt negyed liter, lehetőleg frissen facsart gyümölcslé
-    ezen kívül két liter ásványvíz, vagy hideg időben gyógytea, alacsony vérnyomásnál pedig zöld/vörös/ fekete tea

Top