Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

A Ciklámen tanösvény legszebb részein

2018. sze. 18.
A Ciklámen tanösvény legszebb részein

Túrázna a soproni Lőverekben, de nem tudja, merre induljon? Ismeretlenek az Ön számára a kék, sárga, zöld, piros jelzések, és attól tart, hogy eltéved?

A megoldás, higgyen nekünk, a Ciklámen! A Hotel Lövér előtti buszparkolóból induló közel 9 km-es túra útvonalon egyszerűen nem lehet eltévedni. A Ciklámen tanösvényen a fákra festett stilizált ciklámen vezet, egyszer próbálja csak ki, induljon el a cikláment követve, és fedezze fel a soproni hegység legszebb részeit.

Mit is láthatunk az ország első tanösvényén? Az erdei út végig könnyen járható, és az út mellett elhelyezett padokon, asztaloknál, esőbeállók alatt időről időre megpihenhetünk, szusszanhatunk.
Természetvédelmi területen járunk, ahol nemcsak a növényzet, de az állatvilág is élmény. Ősszel erdei cikláment fedezhetünk fel, és vannak helyek, ahol szelídgesztenyét gyűjthetünk, de a hozzáértő gombaszedők sem mennek haza üres kézzel. Erdei énekesmadarak és fürge mókusok mellett a köveken napozó sárga-fekete szalamandrák is láthatóvá válnak, de ne csodálkozzon azon sem, ha egy-egy őzike fut el a lombok között.

A Ciklámen tanösvényen a Lövér Hoteltől indulva hamarosan egy régi kőfejtő mellett haladunk el. A kényelmes sétaúton a Deák-kút érintésével érjük el kalandpark előtti pihenőt. Innen balra fordulva felmászhatunk a Károly-kilátóba, vagy jobbra a kis ciklámennel jelzett úton tovább haladva megtaláljuk a Hét Bükkfát. Itt el is hagyhatjuk egy kis időre a Ciklámen tanösvényt, hogy egy másik jelzett úton leereszkedjünk a Szalamandra tóhoz, ahol friss forrásvízzel és a tó hangulatos látványával frissülhetünk fel. Másszunk vissza ugyanazon az úton a Hét Bükkfáig, és folytassuk utunkat a Ciklámenen. Kanyargós úton haladunk a Tacsi-árok felett a 2013-ban felújított Hármas-forráshoz. Rövidesen elérjük a 2700 éves Halstatt kori temetőt a halomsírokkal. Nézzük meg a kelta kori földvár maradványait, és másszunk fel a Várhely kilátóra, ahonnan a legjobb kilátást élvezhetjük a környék kilátói közül, hiszen egyik sincsen ilyen magasan. Elénk tárul az egész Soproni-hegyvidék, a város, a Fertő-tó és a Hanság, valamint az Alpokalja és a Kis-Kárpátok vonulatai.

Még egy kis séta, majd Sopronbánfalvára beérve immár újra a városban vagyunk, ahol vagy buszra szállva térünk vissza a kiindulópontra, vagy akár kényelmesen sétálva is megismerkedhetünk Sopronnak ezzel a szép részével.

Top