Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

A gyöngyvirág nyomában - 3 kirándulástipp tavaszra

2017. ápr. 24.
A gyöngyvirág nyomában - 3 kirándulástipp tavaszra
Bár a tavaszi erdő hangulata bárhol és bármikor megér egy sétát, érdemes néha célzottan is nekiindulni, hogy felfedezzük titkait. 


Május a gyöngyvirág hónapja. Alig várjuk, hogy különleges illatát érezzük és gyönyörködjünk apró fehér harangvirágaiban. Tudják, hogy a soproni erdőkben a kedvező klímának köszönhetően hatalmas területeken nyílik a gyöngyvirág?  Ilyenkor érdemes végigsétálni a Gyöngyvirág tanösvényen, ami a rómaiak hajdani halastavától, a Tómalomtól indul. Hossza 3.5 km.  A 8 bemutató állomás szépen összeállított információs táblákkal mutatja be a szárhalmi erdő növény-és állatvilágát. A Sopronban elmaradhatatlan kilátót sem nélkülözzük, hiszen a 10 méter magas Kecske-hegyi kilátóról a hófödte alpesi hegyvonulat és a Fertő tó is belátható.
Természetesen a Hotel Lövért körülölelő erdőben is elindulhatunk az orrunk után, a sétaösvények mentén itt-ott feltűnik majd kedvencünk, a gyöngyvirág.

 

A vadregényes erdő szépségei mellett sokaknak örömet okoznak a botanikus növénygyűjtemények, a arborétumok. Az ő figyelmükbe ajánljuk a Hotel Lövér közelében, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának Egyetemi Élő Növénygyűjteményét. A 17 hektáros kertben jelenleg kb. 4000 fás szárú és 2000 lágyszárú növény található meg. Több intenzív gondozást igénylő lágyszárú gyűjtemény, sziklakert és szobor is várja a látogatókat. Számos ritka, védett hazai és nem őshonos növényfajt fedezhetünk fel.  Közülük kiemelkedően nagy állományban él a védett erdei ciklámen, a győzedelmes hagyma valamint a mocsári és vízi növények medencéjében a vidrafű. A fokozottan védett növények közül például a magyarföldi husáng és a magyar nőszirom él itt. Néhány igazi faóriás is él a kertben, mint például az óriás mamutfenyő, az örökzöld mamutfenyő vagy az élő kövületnet számító kínai mamutfenyő. A közel 110 éves múltra visszatekintő botanikus kert ingyenesen látogatható. Nyitva május 1 – szeptember 30. között 8.00 -20.00 óráig.

 

Ki ne szeretné megismerni a Fertő titkait? A bátraknak kenutúrát szervez a Fertő-Hanság Nemzeti Park május derekától egészen szeptemberig, szombat reggel 9.00 órai indulással. A túra a Csárdakapui-főcsatorna bejáratától indul, amely Balf és Fertőrákos települések között található. A kalandos, 6 km hosszú kenutúra a Fertő nyugati oldalán a nádasok, a csatornák és a nádasba záródott belső tavak élővilágát mutatja be. Az útvonal nyomvonala a Fertő összefüggő, sűrű nádasába vágott közlekedő csatornáin haladva viszi be az érdeklődőket egy szinte zavartalan világba, ahol talán a legérdekesebb a rencés hínár, a nádi énekesmadarak (nádirigó, foltos nádiposzáta, barkóscinege), nagy kócsag, a vörösgém, a szárcsa és különféle récék megfigyelésének lehetősége. A programra előzetes jelentkezés szükséges. Részvételi díj: 3000 Ft/fő, 6-14 éves korig 1500 Ft/fő
Információ és jelentkezés: +3699/537-620

Top