Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

A szép nyári bőr 3 aranyszabálya

2018. júl. 17.
A szép nyári bőr 3 aranyszabálya

Oh, de nagyon tudjuk irigyelni azokat, akiknek szép, egyenletesre barnult és szemmel láthatóan egészséges bőre van! Vajon mit csinálnak ők másképp?

Van egy jó hírünk, talán csak jobban ügyelnek a részletekre! Összegyűjtöttük a 3 legfontosabb szabályt, amit feltétlenül be kell tartania mindenkinek, aki napsütötte, feszes és egészséges bőrre vágyik.

1.    Hidratálás kívül és belül!
Nyáron különösen fontos, hogy a napozást követően akár többször is bekenjük magunkat hidratáló testápolóval, mert a napfény erőteljesen szárítja a bőrt. Azt ugye mondani sem kell, hogy a napozáshoz elengedhetetlen a megfelelő fényvédő faktorú naptej vagy napolaj?!  És hogy 12-15 óra között tilos pirosra süttetnünk magunkat a napon?! Ilyenkor jobb az árnyékban olvasgatni vagy még jobb a szobában szunyókálni.
A hidratálást nem elég csak kívülről végezni, épp olyan fontos a megfelelő folyadékfogyasztás is. Itt a vízre gondolunk elősorban, nem a hideg sörre! Ásványvíz vagy cukormentes limonádé a legjobb, naponta minimum 2 liter. Mivel szervezetünk nagy része vízből áll, akkor lesz szép a bőrünk is, ha eleget iszunk.

2.    Peeling és más testkezelések
Ahogy az arcunkat tisztítjuk és radírozzuk napi, illetve heti rendszerességgel, úgy egész testünknek is szüksége van arra, hogy megszabadítsuk az elhalt hámsejtektől. Léteznek erre finom testradíros tusfürdők, de ha a szállodában járnak, próbálják ki egyszer a bőrmegújító masszázst tengeri sóval és olajjal. Garantáltan rá sem fognak ismerni a bőrükre! A holt-tengeri méregtelenítő iszappakolás is egy csoda kezelés, ajándékozzák meg bőrüket a kényeztetés eme formájával, ami nemcsak a bőrt teszi széppé, de ráadásul még pihentető is. Ha masszázsra mennek, válasszanak okosan olajat, amivel majd a masszőr dolgozik. A Lövérben levendulás, szőlőmagolajos vagy mézes masszázst kérhetnek, higgyék el, egyik jobb, mint a másik. A levendulás relaxál, a szőlőmagolajos fiatalít, a mézes méregtelenít.

3.    Egészséges étkezés
Az vagy, amit megeszel – hangzik a bölcselet, és bizony, ahogy táplálkozunk, az meglátszik a bőrünkön is. Nyáron próbáljunk minél könnyebben étkezni! Legyen mindig zöldség a tányérunkon, fogyasszunk naponta több alkalommal gyümölcsöt is! Gondoljunk csak a görögdinnyére, milyen kitűnő nyári étel, van, aki dinnyével böjtkúrát is folytat. Ne együnk gyorskaját, és ne este együk degeszre magunkat. Mérsékeljük a kenyérfogyasztást is, hogy ne legyen a nyaralásból hízókúra! Fontos, hogy a nyaralás alatt adjuk meg a módját az étkezésnek, szépen, komótosan falatozzunk, jól megrágva mindent, és ne felejtsük, hogy a minőség a fontos, nem pedig a mennyiség!


Top