Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

A téli erdő ajándékai

2018. dec. 10.
A téli erdő ajándékai

Télen erdőt járni? Bizony, télen is érdemes az erdőt járni, hiszen éppen azokkal az élményekkel ajándékoz meg, amelyekre az ünnepvárás, a lázas készülődés, a hétköznapi mókuskerék közben vagy után a legnagyobb szükségünk van.

Nézzük csak sorban:

A téli erdő legnagyobb ajándéka a CSEND. Igen, így, nagybetűkkel, hiszen ebből van talán a legnagyobb hiányunk. Amikor a téli erdőben sétálunk, szinte a bőrünkön érezzük a csend ölelését. Olyan puha, vastag érzés a lombtalan fák között lépkedni, messze nézni a csupasz törzsek között, és csak a lépteink zaját vagy itt-ott néhány madárka hangját hallani. Lehet, hogy először furcsa is lesz ez a nagy csend, de aztán megszokjuk, és elkezdünk mindenfelé figyelni. Megakad a szemünk a meztelen fatörzsek és faágak játékos formáin, felfedezünk egymás ölelő fákat, megmosolyogjuk a faágon billegő utolsó száraz falevelet. Ha jól ismerjük az erdei bogyókat, akár galagonyát is kóstolhatunk erdei sétánk során!

A téli erdő nemcsak a csend élményével, de a friss erdei levegő jótékony hatásával is megajándékoz minket. A soproni Löverek alpesi, kristálytiszta levegőjére ez fokozottan igaz, hiszen az a levegő klimatikus gyógyhatású levegő. Muszáj sokat betankolnunk belőle, ha itt pihenünk Sopronban, nemcsak télen, hanem minden évszakban. Téli erdei sétánkon figyeljünk mindig a megfelelően meleg öltözékre, de nyugodtan és mélyen lélegezzük be a tiszta levegőt, hagyjuk, hadd mosson át és frissítsen fel minket.

Ha a téli erdőt hó takarja, ráadásul még a nap is ragyog, húzzuk csak fel a bakancsot vagy a csizmát, és irány az erdő! A réteges öltözködés, a vízálló lábbeli mellett jó szolgálatot tesz a túrabot is, hiszen nem tudhatjuk, hogy a fagyos hó mennyire csúszik. Ilyenkor legyünk óvatosak, baktassuk komótosan, és élvezzük a hó ropogását, a fények játékát, a jégcsapok, jégbe fagyott levelek és ágak különleges szépségét. Mesebeli tájon járunk ilyenkor, tegyük ezt minél gyakrabban!

Top