Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

A tó, ami összeköt

2017. jún. 12.
A tó, ami összeköt
Aki egyszer is kerekezett már a Fertő-tónál, tudja, miről beszélünk. Az osztrák-magyar határrészen elhelyezkedő különleges sztyepptó, a Világörökség részeként nyilvántartott Fertő-tó nemcsak hangulatában egyedülálló, de természeti értékei, épített öröksége és programkínálata is említésre méltó.

Nem túlzás, ha azt állítjuk, kihagyhatatlan.

Kerékpártúrák, hajókázás, madármegfigyelések, borkóstolás, strandolás, vízi színpad – csak néhány a szabadidős lehetőségek színes palettájáról, amiért érdemes megismerni, majd újra és újra felkeresni a Fertő-tó vidékét.

Mit is kell tudni a tóról?
A Fertő-tó Európa legnagyobb sztyepptava, sekély és túlnyomórészt nádasokkal szegélyezett. Külön élmény a kikötők felé vezető, nádasok között kanyargó út, ahol vadkacsák és más vízimadarak kísérik utunkat, például Fertőrákoson. A tó legnagyobb része Ausztriához tartozik, de a határok átjárhatósága révén egységes egészet alkot a Fertő-táj. A sekély tó vize nyáron gyorsan felmelegszik, a strandok szépen felszereltek és jól gondozottak, érdemes betervezni egy-egy csobbanást, ha ezen a tájon bringázunk, akár a híres Rust városkában.

Élmények két keréken
A Fertő-tó Közép-Európa egyik legnépszerűbb kerékpáros desztinációja, köszönhetően a sík területnek, a kiváló kerékpáros infrastruktúrának, a kitűnő minőségű bicikli utaknak. A tavat teljes egészében meg lehet kerülni kerékpárúton, de az apró tavakkal pettyezett Fertőzugot keresztül-kasul átszelő utak is rendkívül népszerűek.
Sopronból az egyik legváltozatosabb és leglátványosabb a Fertőrákost Mörbisch-en keresztül Rusttal összekötő útvonal. Ha Fertőrákosról indulunk az elragadó Mörbisch felé, majd a környék legszebb kisvárosába, Rustra érkezünk a szép kilátást nyújtó szőlők közti úton. Visszafelé Mörbisch-be a parti úton, a nádastenger peremén kerekezünk. A túra hossza: 23 km
A Fertő-tó parti kerékpárút mellett a másik népszerű útvonal a Fertőzug (Seewinkel) szikes tavai, sztyeppeszerű pusztái közt kanyarog. A könnyű, szintkülönbségektől mentes körtúra a Fertő-tó egyik legnépszerűbb part menti falvából, Podersdorf-ból indul, majd Illmitz-nél belevetjük magunkat a kis tavak felfedezésébe,és a híres Frauenkirchen-i bazilikát meglátogatva térünk vissza Fertő-tó partjára. A túra hossza: 53 km
Még számtalan útvonalon kerékpározhatunk a tó mentén, szerezzük be a kerékpáros térképeket, és figyeljük az irányítótáblákat! Érdemes hajókirándulást is komponálni a kirándulásainkba, hogy mindig más részét fedezhessük fel a tónak. A hajókon a bicikliknek is jó helye van, arról nem is beszélve, hogy nekünk is jól esik némi pihenő a biciklinyeregből leszállva túra közben.

Hullámokon ingatózni, sirályokat bámulni, a víz kékjében gyönyörködni kihagyhatatlan élmény! A Fertő-tónál számos hajóstársaság küzd a vendégek kegyeiért – a sétahajózástól a borkóstolóig, a romantikus naplemente túráktól a grilles ebédekig, a kisvonatozással vagy lovaskocsizással kombinált hajós kirándulás ajánlatokig minden megtalálható. Ne hagyjuk ki ezt a kellemes szabadidős időtöltést se, ha Sopronban pihenünk. Fertőrákos a legközelebbi kikötő, ahonnan az említett hajós utak indulnak, a Drescher hajótársaság szervezésében.

Top