Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

A VOLT-on túl. Soproni fesztivál- és programajánló a nyárra

2017. máj. 22.
A VOLT-on túl. Soproni fesztivál- és programajánló a nyárra
Ha nyári programokról beszélünk, Sopron nevének hallatán sokaknak azonnal a közkedvelt VOLT fesztivál jut eszébe.
Valóban, a június 27 – július 1. között a Lövér kempingben megrendezésre kerülő könnyűzenei programsorozat egyre népszerűbb a fiatal és már nem is annyira fiatal közönség körében.
A könnyűzene nyári ünnepe alatt megélénkül a város és dübörög a zene, több ezer ember szórakozik önfeledten Sopron szélén.

 

A Hűség városa azonban egész nyárra tartogat zenés programokat és élményekben gazdag fesztiválokat. Hol is kezdjük a nézelődést?  
A kultúra és a zene szerelmeseinek mindenképpen érdemes átböngészni a közeli barlangszínház idei műsorrendjét.  A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2017. évi kulturális programkínálatában 17 remek produkciót 28 időpontban mutatnak be. A különleges akusztikájú színpadon megelevenednek többek között olyan musicalek mint az Aida, A muzsika hangja és a Gyöngyhajú lány balladája, fellép önálló estjével Hernádi Judit és Udvaros Dorottya, Verdi Nabucco című operáját olaszul hallhatják az érdeklődők, míg a Budapest Jazz Orchestra Queen-show-val érkezik.

 

A komolyzene rajongóinak szinte kihagyhatatlan a fertődi kastély nyári koncert kínálata. Június 24 – július 2. között a 33. RÉGI ZENEI NAPOK páratlan kínálattal várja a historikus régi zenét kedvelő közönséget Eszterházán, majd augusztus 3-6. között a SZABADTÉRI KONCERTEK keretében klasszikus és dzsessz műsoroknak ad otthont a kastély gyönyörű parkja.  
A virágok királynőinek hódolhatunk a RÓZSAÜNNEP-en,  július 22-én, szombaton. A 8700 rózsatőből álló színes-illatos, 220 méter hosszú ligetben aznap kellemes programok várják a közönséget, akik nem csak a rózsákban gyönyörködhetnek, hanem zenei élmények részesei is lehetnek.

 

Talán tudják, hogy Sopronban a fúvószenének is nagyon régi hagyományai vannak.  A Várkerületen és a Tűztorony környékén gyakran hangzik fel a fúvószene.  Így lesz ez június 25-én is, a 25. NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI TALÁLKOZÓ alkalmából. A vendégzenekarok a Széchenyi térről indulva a Várkerületen a Fő térre vonulnak, majd közös zeneszámokat adnak elő, amelyeket mi egy-egy pohár finom soproni borral vagy hűvös sörrel a kézben hallgathatunk, miközben lábunkkal a ritmust követjük.

 

Aki gyermekkel érkezik Sopronba, muszáj, hogy a TÜNDÉRFESZTIVÁL idejére időzítse a nyaralást! A gyermekek soproni fesztiválja június 24-én a Deák téren minden kislány és kisfiú álma! Egész napos forgatag – ha lehet, kedves jelmezben - , színpadi programokkal, viseletversennyel, játszóházzal, tündéri portékák vásárával.

 

A programokról itt találnak részletes leírásokat: www.turizmus.sopron.hu

Top