Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X

Aktívan az erdőben

2018. aug. 15.
Aktívan az erdőben

Az erdő kiapadhatatlan élményforrás, sőt egészségünk, jól-létünk forrása. Akár tudomásul vesszük, akár nem, minden életkorban szükségünk van a természet erejére, amely segít kiszakadni a hétköznapok taposómalmából, rendbe teszi zaklatott idegeinket, és feltöltődést nyújt testileg-lelkileg egyaránt.

Mit is tehetünk, hogyan is használhatjuk ki ezt az éltető erőt? Edzettségünk és életmódunk alapján is számtalan lehetőség áll rendelkezésre, nézzük csak, milyen aktivitásokkal vár minket az erdő, a soproni fenyveserdő:

Erdei futópályák az edzettebbeknek: A Lövéreket különböző szintű futópályák hálózzák be, melyekről térkép is készült. Érdemes felkészülten nekivágni, a szintemelkedések, a pálya hossza és a talaj minősége fontos információk, hiszen a pályák minősége és nehézségi foka nagyon eltérő. A Ciklámen tanösvény is népszerű a soproni futók körében, különösen reggel és este népesülnek be ezek az erdei ösvények kocogókkal.

Gyalogtúrázáshoz: A hosszabb-rövidebb gyalogtúrák a kijelölt túraösvényeken kitűnően karbantartják a testet és jót tesznek a léleknek is. Érdemes kitűzni egy célt, például egy kilátót, és hátizsákkal, enni-innivalóval nekiindulni, akár családdal vagy baráti társasággal. Gondoljunk ilyenkor arra, hogy az erdőjáráshoz nem kell a mobil. Tegyük el a hátizsákba, és koncentráljunk az erdőre. Nyissuk ki érzékeinket, lássuk meg a legszebb fákak, a legszínesebb leveleket, a mókusokat és a madárkákákat. Lélegezzünk mélyen, ne feledjük, hogy a soproni erdő levegője klimatikus gyógylevegő! Érintsük meg a fákat, vagy akár a faölelést is kipróbálhatjuk! Egy soproni túra térkép segítségünkre lesz a kirándulásunk megválasztásához.

Nordic walking az erdőben: Speciális mozgás speciális botokkal. Ízületkímélő módszer, de közben edzzi a kar- és lábizmokat, csak ajánlani tudjuk, illetve gratis biztosítjuk is a Hotel Lövér recepcióján. Először kicsit fura lesz ez a mozgás, de ha ráérzünk az ízére, lehet, soha nem mondunk le róla. Ha már nagyon tudjuk a csínját-bínját, váltsunk erősebb tempóra!

Regenerálódáshoz: van az a kor, és van az a testi állapot, amikor egyszerűen nem megy a hosszú táv, a gyors tempó és a futás. Ilyenkor teljes lelkinyugalommal élvezzük a komótos erdőjárás örömét. Sétáljunk a saját tempónkban, ha kell, üldögéljünk egy kicsit az útunkba kerülő padon. Csukjuk be a szemünket, és lélegezzünk. Jó mélyeket, hadd járjon át mindent az egészséges levegő. Érezzük meg az illatokat, az erdei föld, a fenyőfélék és a virágok illatát. Aromaterápiás kezelések veszünk részt, higgyünk benne. Fordítsuk arcunkat a napfény felé, és relaxáljunk, hagyjuk, hogy az erdő tegye a dolgát. A fáknak ugyanis kétségkívül gyógyító erejük van. Már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is úgy tartották, hogy a fák képesek erőt adni, segíteni az embereknek. Földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát, ami jótékonyan hat ránk: megtisztítják az energia mezőnket, oldják a feszültséget, megnyugtatnak, és erővel, pozitív energiával töltenek fel. Irány a erdő!

Top