Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Aktívan az erdőben

2018. aug. 15.
Aktívan az erdőben

Az erdő kiapadhatatlan élményforrás, sőt egészségünk, jól-létünk forrása. Akár tudomásul vesszük, akár nem, minden életkorban szükségünk van a természet erejére, amely segít kiszakadni a hétköznapok taposómalmából, rendbe teszi zaklatott idegeinket, és feltöltődést nyújt testileg-lelkileg egyaránt.

Mit is tehetünk, hogyan is használhatjuk ki ezt az éltető erőt? Edzettségünk és életmódunk alapján is számtalan lehetőség áll rendelkezésre, nézzük csak, milyen aktivitásokkal vár minket az erdő, a soproni fenyveserdő:

Erdei futópályák az edzettebbeknek: A Lövéreket különböző szintű futópályák hálózzák be, melyekről térkép is készült. Érdemes felkészülten nekivágni, a szintemelkedések, a pálya hossza és a talaj minősége fontos információk, hiszen a pályák minősége és nehézségi foka nagyon eltérő. A Ciklámen tanösvény is népszerű a soproni futók körében, különösen reggel és este népesülnek be ezek az erdei ösvények kocogókkal.

Gyalogtúrázáshoz: A hosszabb-rövidebb gyalogtúrák a kijelölt túraösvényeken kitűnően karbantartják a testet és jót tesznek a léleknek is. Érdemes kitűzni egy célt, például egy kilátót, és hátizsákkal, enni-innivalóval nekiindulni, akár családdal vagy baráti társasággal. Gondoljunk ilyenkor arra, hogy az erdőjáráshoz nem kell a mobil. Tegyük el a hátizsákba, és koncentráljunk az erdőre. Nyissuk ki érzékeinket, lássuk meg a legszebb fákak, a legszínesebb leveleket, a mókusokat és a madárkákákat. Lélegezzünk mélyen, ne feledjük, hogy a soproni erdő levegője klimatikus gyógylevegő! Érintsük meg a fákat, vagy akár a faölelést is kipróbálhatjuk! Egy soproni túra térkép segítségünkre lesz a kirándulásunk megválasztásához.

Nordic walking az erdőben: Speciális mozgás speciális botokkal. Ízületkímélő módszer, de közben edzzi a kar- és lábizmokat, csak ajánlani tudjuk, illetve gratis biztosítjuk is a Hotel Lövér recepcióján. Először kicsit fura lesz ez a mozgás, de ha ráérzünk az ízére, lehet, soha nem mondunk le róla. Ha már nagyon tudjuk a csínját-bínját, váltsunk erősebb tempóra!

Regenerálódáshoz: van az a kor, és van az a testi állapot, amikor egyszerűen nem megy a hosszú táv, a gyors tempó és a futás. Ilyenkor teljes lelkinyugalommal élvezzük a komótos erdőjárás örömét. Sétáljunk a saját tempónkban, ha kell, üldögéljünk egy kicsit az útunkba kerülő padon. Csukjuk be a szemünket, és lélegezzünk. Jó mélyeket, hadd járjon át mindent az egészséges levegő. Érezzük meg az illatokat, az erdei föld, a fenyőfélék és a virágok illatát. Aromaterápiás kezelések veszünk részt, higgyünk benne. Fordítsuk arcunkat a napfény felé, és relaxáljunk, hagyjuk, hogy az erdő tegye a dolgát. A fáknak ugyanis kétségkívül gyógyító erejük van. Már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is úgy tartották, hogy a fák képesek erőt adni, segíteni az embereknek. Földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát, ami jótékonyan hat ránk: megtisztítják az energia mezőnket, oldják a feszültséget, megnyugtatnak, és erővel, pozitív energiával töltenek fel. Irány a erdő!

Top