Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Bringára fel! Útvonal tippek két keréken

2018. máj. 22.
Bringára fel! Útvonal tippek két keréken

A tavasz beköszöntével egyre több kerékpáros veszi elő járgányát, és útra kel, hogy két keréken barangolja be a kiszemelt térséget.

Különösen kedvelt úti cél a tavak környéke, mert a csillogó víztükrök mellett kiépített kerékpárutakon tekerni bizony nagyon szép látvány, és nagyon szabad érzés. Híres és népszerű dunántúli tavaink – a Balaton, a Velencei tó – mellett a Fertő tó nemcsak növény- és állatvilága miatt különleges, hanem elhelyezkedése okán is, hiszen legnagyobb része már osztrák területen fekszik. Gyönyörűen kiépített kerékpárutak, hangulatos települések, sőt strandok szegélyezik a tavat. A változatos hosszúságú és nehézségű bringa útvonalak között nem nehéz a választás, ha edzettségünkhöz, a rendelkezésre álló időtartamhoz vagy éppen korunkhoz, generációnkhoz szeretnénk túrát választani. Ha nem szeretnénk megtenni teljes, 130 kilométeres kört, akkor az osztrák oldalon, a Mörbisch-Illmitz között közlekedő komppal rövidíthetünk, így csak 68 kilométer a táv, és a lényeg benne van.
Sopronból nemcsak a Fertő tó felé indulhatunk, hanem a közeli Burgeland is számos érdekes, felfedezésre vágyó vidéket, például várat rejt. Érdemes minden irányban elkalandoznunk, ha Sopronból indulnánk bringatúrára, hogy betekintést nyerjünk ebbe az elképesztően változatos határszéli tájba.

Álljon itt három lehetőség, három lehetséges irányba:


A klasszikus, amit akár minden évben letekerhetünk: Sopron - Ruszt

Útvonal: Sopron, Deák tér – Tómalom u. – Fertőrákos – Mörbisch (Fertőmeggyes) – B10 kerékpárúton Rust (Ruszt) – St. Margarethen (Szentmargitbánya) – Páneurópai Piknik Emlékpark – Sopronkőhida – Tómalom – Sopron, Deák tér
Hossza: 40 km, könnyű túra sík terepen és kerékpárutakon.
A kerékpárút elvezet a Kis- és Nagy-Tómalom mellett. Fertőrákoson a dombtetőről gyönyörű kilátás nyílik a Fertő tóra. A határ felé haladva elhaladunk a római kori Mithrasz-szentély mellett, és közben észrevétlenül átjutottunk Ausztriába. Mörbischen (Fertőmeggyes) vízi színpad, Ruszton a gólyák és egy pohár hideg fröccs vár. Visszafelé kihagyhatatlan megállási pont a Páneurópai Piknik Emlékhely.


Kerékpárral Sopronból az Alpokalja ciklámenes völgyeihez

Útvonal: Sopron, Deák tér – Brennbergi út – Görbehalom, Pisztrángos-tó – Hermesakna – Brennbergbánya – Hidegvíz-völgy – Ágfalva – Sopron, Deák tér
Hossza: 31 km, az emelkedési viszonyokat tekintve közepes, az út nagy része aszfaltozott erdészeti utakon, kisebb része kisforgalmú közúton halad.

A Soproni-hegység hegyes-dombos vidékén barangolunk, erdei utakon, csöndesen csörgedező patakok mellett tekerünk. Megpihenhetünk a kis horgásztavak partján, felfrissülhetünk a hegyi patakok hűsítő vizével. Brennbergbányán felidézhetjük a régi bányászfalu hangulatát, a kilátókból gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra.


Vártúra kerékpárral Sopronból Fraknó várához

Útvonal: Sopron, Deák tér – Ágfalvi út – határátkelőhely – Loipersbach (Lépesfalva) – Rohrbach (Fraknónádasd) – B30 kerékpárúton Mattersburg (Nagymarton) – B32 kerékpárúton Forchtenstein (Fraknó vára) és vissza Sopronba, a Deák térre
Hossza: 50 km, domborzatilag nagyrészt könnyű, kivéve a várhoz felvezető utat

Ez a túra a középkori várak világába kalauzol minket. A burgenlandi táj nagy része természetvédelmi terület, értékes növény- és állatvilággal. A Rozália-hegyen magasodó Fraknó vára már messziről látható. A középkori várkastély felnőtteknek és gyermekeknek is felejthetetlen élményt nyújt.

Top