Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés
Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
A Hónap Hotele (közönségszavazás): Észak-Dúnántúl régióban II. helyezett - 2018. szeptember

Egy híres poncichter recept

2018. okt. 15.
Egy híres poncichter recept

Aki Sopronban jár, nem mulaszthatja el, hogy meg ne kóstolja a soproni szőlősgazdák, a híres poncichterek különleges ételeit.

E fogások különlegessége, hogy egy hétköznapi ember számára szinte elképzelhetetlen ételekbe is babot tesznek. Hogy mi ennek a magyarázata? Mert ők a szőlőültetvényeiken a tőkék közé bizony mindig babot ültettek, majd ezt az egyszerű, tápláló zöldséget el is fogyasztották.
A babos poncichter ételek egyik legismertebb fogása a Poncichter babsterc, amit ehetünk önálló ételként is, de köretként is kiváló például szaftos pörköltek mellé.

De ne felejtsük! Ahány ház, annyi babsterc recept!

Hozzávalók:
•    80 dkg nagy szemű fehérbab
•    10 gerezd fokhagyma
•    15 dkg liszt  
•    ízlés szerint só 

A sülthagymához:
•    2 evőkanál liszt  
•    10 dkg zsír  
•    2 fej szeletelt vöröshagyma

Elkészítés:
A babot, egy éjszakára beáztatjuk. Másnap, friss sós vízben, a fokhagymával vajpuhára főzzük, majd a levében összetörjük. Közben, zsír nélkül, szárazon zsemleszínűre pirítjuk a liszttel, melyet a tört babhoz adunk. Jól összekeverjük és 5-10 perc alatt, állandóan keverve összefőzzük. A lisztben megforgatott hagymát pirosra sütjük. A tányérra mert babot a hagyma zsírjával meglocsoljuk és egy kanál domború felével lepénnyé nyújtjuk. Sült hagymával megszórva tálaljuk. Készíthetjük úgy is, hogy zsírba mártott kanállal, egy kizsírozott tepsibe kis halmokat rakunk, majd sütőben pirosra sütjük.


Top