Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell…

2020. feb. 10.
Egy kicsi mozgás mindenkinek kell…

A mozgás fontos, egészséges és örömteli tevékenység, és akár bevalljuk maguknak, akár nem, titkon tudjuk, hogy nem szabadna eltelni egyetlen napnak sem testmozgás nélkül.

Sebastian Kneipp, az ismert német természetgyógyász úgy tartotta, „ha egy gépet sokáig nem működtetnek, s közben kiteszik az időjárás viszontagságainak, hamarosan használhatatlanná válik.Így van ez az emberi testtel is." 

Mi is tudjuk, hogy egészségünk megőrzéséhez egyszerűen nélkülözhetetlen a testmozgás. Jótékony, stresszoldó hatásai nem vitathatóak, sőt igazi örömforrásként is számíthatunk rá. Hatására endorfin hormonok szabadulnak fel, melyek természetes fájdalomcsillapítók és igazi kedélyjavítók. A rendszeres testmozgás életünk legjobb karbantartója, nemcsak a mozgást végző izmokat erősíti, hanem javítja a szív és a tüdő működésének hatásfokát, a vérkeringést, s ezáltal az anyagcserét is. Izmaink is több oxigénhez jutnak, így jóval hosszabb ideig működhetnek fájdalom nélkül. Egyes kutatók szerint egy testmozgással töltött óra két órával növeli meg az élettartamot! Ha ez igaz, nem szabadna egyetlen napnak sem eltelnie mozgás nélkül!

Soproni pihenőnapjai alatt sem kell lemondania senkinek a testmozgás áldásos hatásairól. Lehetünk fiatalok vagy idősek, jól edzettek vagy kevésbé izmosak, a szállodában és a szállodát körülölelő erdei környezetben mindenki megtalálhatja a kedvére való sport- és mozgáslehetőséget.
Nézzük csak sorban, mit kínál nekünk a Hotel Lövér, hogy egészségesek és boldogok legyünk napi testmozgásunk után:
-    csoportos tornaprogramokat naponta több alkalommal: reggeli torna (jó időben a parkban, rossz időben a fitness teremben), vízi torna délelőtt és délután
-    modern gépekkel felszerelt fitness termet kardio- és erősítőgépekkel, hogy a szállodában se kelljen lemondani a napi edzésről
-    vezetett erdei sétákat a szállodai animátorral minden délelőtt (kivéve vasárnap)
-    erdei futást a szállodai animátorral hetente kétszer
-    ingyenesen kölcsönözhető Nordic Walking botokat erdei túrákhoz
-    térítés ellenében igénybe vehető kerékpárokat rövidebb-hosszabb biciklitúrákhoz
-    asztalitenisz lehetőséget és bajnokságot a szállodai animátor szervezésében

A soproni Lövérek kellemes és nagyszerű terep minden mozgást szerető részére. Gondoljunk csak a kijelölt futópályákra, a szállodához közeli erdei tornapályára, az erdőt behálózó túraútvonalakra. Bizony sport az is a javából, ha végigsétálunk a 8 km hosszú Ciklámen-tanösvényen, vagy ha akár naponta felmászunk a Károly-kilátóhoz, esetleg egyre nehezebb útvonalat választva. Az is mozgás és öröm, sőt rekreációnak is nevezhetjük, ha szeniorként naponta kétszer kényelmes erdei sétát teszünk az árnyas erdei ösvényeken, feltöltődve a gyógyító alpesi levegővel.

A lényeg és a cél csupán annyi, hogy ne legyünk restek nekiindulni! Egészségükre!

Top