Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X

Egynapos tippek csillagtúrákhoz Sopronból

2019. okt. 11.
Egynapos tippek csillagtúrákhoz Sopronból

Jó, jó a wellness és az erdei séta, a soproni macskaköves utcák is hangulatosak, de néha kicsit másra vágyunk. Kirándulhatnékunk támad, kedvünk szottyan autóba ülni, és felfedezni szép városokat, meghitt templomokat, látványos és híres nevezetességeket. Sopron, a nyugati határszél kedves városkája igazán ideális kiindulópont autós csillagtúrázáshoz.

Már félórányi autókázás után seregnyi látnivaló vár ránk, az osztrák és a szlovák főváros is elérhető nagyjából egy óra alatt, de aki még ennél is többet hajlandó szép tájakon utazgatni, akár Grazig is eljuthat.

Persze ehhez időben kell ébredni, étterem nyitáskor, 7 órakor alaposan bereggelizni, aztán útnak indulni, hogy majd vacsoraidőre vissza is érkezzünk a szálloda hívogató falai közé.

Mutatunk néhány könnyen elérhető kirándulási tippet, városlátogatási ötletet Sopron környékén:

1.    Látogatás Kismartonban ( 30 km )

Ha csak fél napunk van, érdemes megcélozni Eisenstadt városát, Burgenland fővárosát. Az Esterházy hercegek régi lakóhelye egész egyszerűen elbűvöl különleges hangulatával. Érdemes megnézni az Esterházy-kastély mellett, a Hegyi templomot, a Szt. Márton Dómot vagy a kastélyparkot – az egykori barokk kertet, amelyet az 1800-as évek elején építettek át angolparkká. A Haydn-ház mellett különleges program lehet a Haydn-konyhakert megtekintése. 1766-ban, amikor Kismartonba költöztek, a lakóházzal együtt Joseph Haydn és felesége, Anna Aloisia egy konyhakerthez is jutott a városfalon kívül. Ebben a konyhakertben ma régi bölcsességek, receptek, barokk fűszer- és gyógynövények, virágok várnak arra, hogy újra felfedezzék őket.

2.    Bécs, csak egy karnyújtásnyira ( 80 km )

A császárváros meglátogatásához talán nem is kell extra indok. Elég, ha visszavágyunk a bécsi kávézók hangulatába, a Stephansdom csendjébe, a Hofburg fényűzésébe, Schönbrunn termeibe és kertjébe, a múzeumok színes világába vagy az üzletek pompájába. Az állatkert az aranyos pandákkal, az óriáskerék, a Belvedere, a Mariahilferstrasse és a Christkindlmarkt. Nem is soroljuk tovább, inkább azon vagyunk, hogy minél gyakrabban átélhessük az osztrák főváros marasztaló atmoszféráját.

3.    Irány Pozsony történelmi belvárosa ( 100 km )

A szlovák főváros, amelyen a mi jó öreg Dunánk is végig kanyarog, akár minden évszakban megér egy napot, hiszen természetközelsége nagyon vonzóvá és szerethetővé teszi. Bájos óvárosa gyönyörű, szűk utcáin 18. századi házak sorakoznak, a pozsonyi vár pedig éppen úgy őrzi a várost ma is, mint tette azt a középkorban. A Szent Márton dómban 11 magyar király és 8 királyné fejére került rá a korona. A tágas főtéren ücsörögve, kávét kortyolva igazán kellemes órákat tölthetünk el itt.

4.    Graz, a stájer főváros ( 186 km )

Ausztria zöld szíve, Stájerország fővárosa az ország második legnagyobb települése Bécs után. Az Alpok előhegyei által körülölelt tágas medencében fekvő, pezsgő életű, nagy múltú várost a Mura szeli ketté. Az UNESCO Világörökség részét képező nagyméretű reneszánsz-barokk stílusú óváros fölé emelkedő Várhegy a jellegzetes óratoronnyal a város jelképének tekinthető, de rácsodálkozhatunk a folyón lebegő ultramodern szigetre, az Eggenberg kastélyra vagy a városban tapasztalható nyüzsgő életre is.

 

Foglaljon szállást a csillagtúrához a Hotel Lövérben!

Top