Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Egynapos tippek csillagtúrákhoz Sopronból

2019. okt. 11.
Egynapos tippek csillagtúrákhoz Sopronból

Jó, jó a wellness és az erdei séta, a soproni macskaköves utcák is hangulatosak, de néha kicsit másra vágyunk. Kirándulhatnékunk támad, kedvünk szottyan autóba ülni, és felfedezni szép városokat, meghitt templomokat, látványos és híres nevezetességeket. Sopron, a nyugati határszél kedves városkája igazán ideális kiindulópont autós csillagtúrázáshoz.

Már félórányi autókázás után seregnyi látnivaló vár ránk, az osztrák és a szlovák főváros is elérhető nagyjából egy óra alatt, de aki még ennél is többet hajlandó szép tájakon utazgatni, akár Grazig is eljuthat.

Persze ehhez időben kell ébredni, étterem nyitáskor, 7 órakor alaposan bereggelizni, aztán útnak indulni, hogy majd vacsoraidőre vissza is érkezzünk a szálloda hívogató falai közé.

Mutatunk néhány könnyen elérhető kirándulási tippet, városlátogatási ötletet Sopron környékén:

1.    Látogatás Kismartonban ( 30 km )

Ha csak fél napunk van, érdemes megcélozni Eisenstadt városát, Burgenland fővárosát. Az Esterházy hercegek régi lakóhelye egész egyszerűen elbűvöl különleges hangulatával. Érdemes megnézni az Esterházy-kastély mellett, a Hegyi templomot, a Szt. Márton Dómot vagy a kastélyparkot – az egykori barokk kertet, amelyet az 1800-as évek elején építettek át angolparkká. A Haydn-ház mellett különleges program lehet a Haydn-konyhakert megtekintése. 1766-ban, amikor Kismartonba költöztek, a lakóházzal együtt Joseph Haydn és felesége, Anna Aloisia egy konyhakerthez is jutott a városfalon kívül. Ebben a konyhakertben ma régi bölcsességek, receptek, barokk fűszer- és gyógynövények, virágok várnak arra, hogy újra felfedezzék őket.

2.    Bécs, csak egy karnyújtásnyira ( 80 km )

A császárváros meglátogatásához talán nem is kell extra indok. Elég, ha visszavágyunk a bécsi kávézók hangulatába, a Stephansdom csendjébe, a Hofburg fényűzésébe, Schönbrunn termeibe és kertjébe, a múzeumok színes világába vagy az üzletek pompájába. Az állatkert az aranyos pandákkal, az óriáskerék, a Belvedere, a Mariahilferstrasse és a Christkindlmarkt. Nem is soroljuk tovább, inkább azon vagyunk, hogy minél gyakrabban átélhessük az osztrák főváros marasztaló atmoszféráját.

3.    Irány Pozsony történelmi belvárosa ( 100 km )

A szlovák főváros, amelyen a mi jó öreg Dunánk is végig kanyarog, akár minden évszakban megér egy napot, hiszen természetközelsége nagyon vonzóvá és szerethetővé teszi. Bájos óvárosa gyönyörű, szűk utcáin 18. századi házak sorakoznak, a pozsonyi vár pedig éppen úgy őrzi a várost ma is, mint tette azt a középkorban. A Szent Márton dómban 11 magyar király és 8 királyné fejére került rá a korona. A tágas főtéren ücsörögve, kávét kortyolva igazán kellemes órákat tölthetünk el itt.

4.    Graz, a stájer főváros ( 186 km )

Ausztria zöld szíve, Stájerország fővárosa az ország második legnagyobb települése Bécs után. Az Alpok előhegyei által körülölelt tágas medencében fekvő, pezsgő életű, nagy múltú várost a Mura szeli ketté. Az UNESCO Világörökség részét képező nagyméretű reneszánsz-barokk stílusú óváros fölé emelkedő Várhegy a jellegzetes óratoronnyal a város jelképének tekinthető, de rácsodálkozhatunk a folyón lebegő ultramodern szigetre, az Eggenberg kastélyra vagy a városban tapasztalható nyüzsgő életre is.

 

Foglaljon szállást a csillagtúrához a Hotel Lövérben!

Top