Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

És ezt látta már? Néhány extra soproni látnivaló

2018. máj. 22.
És ezt látta már? Néhány extra soproni látnivaló

Tippjeinkkel segítünk, hogy soproni törzsvendégként is mindig legyen egy-egy új látnivaló, amivel még közelebb kerülhetünk e csodálatos város értékeihez


Sopron jelképe a Tűztorony, a Hűség városát általában ezzel ábrázolják. Kihagyhatatlan egy séta a Várkerületen is, éppúgy, mint a Lövérekben, sőt egyszer muszáj bejárnunk a Stornó házat, a Kecske-templomot, a híres Taródi várat vagy a Harrer Csokoládé manufaktúrát. Amikor azonban már sokadszor járunk Sopronban, elkezdjük felfedezni a rejtett kincseket is. Ilyenkor már más szemmel látunk, lassabban járunk, és sokkal jobban bele tudunk simulni a város történelmi hangulatába. Hogy is szokták mondani a manapság oly gyakran hallott slow pihenés hívei? Sétálj lassan, nyitott szemmel és szívvel, hogy észre vedd és élvezni tudd a rejtett szépségeket is.

Tippjeinkkel segítünk, hogy soproni törzsvendégként is mindig legyen egy-egy új látnivaló, amivel még közelebb kerülhetünk e csodálatos város értékeihez:


Séta a Várfalsétányon
Van egy csendes, zegzugos, történelmi hangulatú séta javaslatunk, ha a Várkerület környékén járnak. Időutazás ez a javából, hiszen itt vezetett át az ókori városon a Borostyánkő út, és itt szemlélhetjük meg leglátványosabban azt a hármas falgyűrűt, ami Sopron életében meghatározó volt. Csak 2012 óta járható be ez a várfalsétány, amely nagyívű felújítási munkálatok után nyerte el mai formáját. Bemutatja Sopron középkori védelmi rendszerét és a történelmi belváros eddig ismeretlen részeit, átvezetve ezzel látogatóit a Borostyánkő út római kori emlékétől napjainkig. Útvonal: Bünker-köz- Színház utca – Megyeháza udvara – Fő tér – Fabricius ház – Tábornok ház – Előkapu – romkert – Hátsókapu. Közel egy óra alatt lehet besétálni ezt a kört, persze közben vannak csábító teraszos helyek is, ahol jól fog esni egy finom kávé vagy egy pohár soproni bor. Szánjanak rá 1-2 órát, és merüljenek el a hatalmas, robusztus várfalak látványában, a régi korokat idéző kis ablakszemek sokat látott csillogásában, a Nagyrondella ívében, a római kor maradványaiban.


Villasor a Löverekben
Ha még nem bóklásztak kicsit csak úgy a Löverekben, tegyék meg, mert kincseket lelnek! Az Alsó-Löverekben érintetlen formában maradtak meg a 1900-as évek elején épült egy- és kétszintes fatornácos lőverházak, melyeknek története van, így ír róluk egy lokálpatrióta:
„A lőver körülbelül a fele úton van a falusi gyümölcsöskertek és a finom úrikertek között. Ahhoz, hogy lőver legyen, hegyek kellenek, nem nagyon magas hegyek, de mégis akkorák, hogy a kert kapaszkodhasson, és el lehessen belőle látni messze, lehetőleg a Fertő kék csíkjáig. A közönséges gyümölcsfákon kívül még néhány szelídgesztenyefának is kell benne lenni és a fenyők alatt erdei ciklámeneknek. Ha ehhez még hozzáteszünk két sor ribiszkebokrot, buxust, sok virágot, vadvirágos magas füvet, bogárzümmögést, gyönyörtől részeg madárdalt, a ház körül fenyőtestőröket, akkor körülbelül együtt van az a zöldfényű, arany napfénykarikákkal telehintett, gyümölcsillatú polgári paradicsom, amit lővernek nevezünk. Száz és száz ilyen lőver borítja a soproni lankákat. Mögöttük pedig megkezdődik a fenyvesek, tölgyesek, bükkösök végtelensége, feltárulnak a mohaillatú völgyek, a gyantaillatú hegytetők, telerajzolva ápolt sétautakkal. (…) Itt nincsen tilalmas terület, de annál több gyöngyvirág, ciklámen és lilavörös erikamező. Aki néhány hétig belefeledkezett a soproni hegyekbe, aki télen odatűzhette síléceit az István-ház elé, ősszel megivott egy pohár aranyló bort a Hubertusz teraszán, nyári estéken megvacsorázott a Hatvan-turistaház tölgyei alatt, tavasszal végigment a brennbergi völgy és a Hidegvíz stájer-zöld ragyogásin, az megérti, hogy a világlátott soproni, az örök soproni a nagyvilág legcsábítóbb szépségei közül is csak ide vágyik vissza.” (Becht Rezső)

Top