Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Gyógyulni is érdemes Sopronba jönni

2020. jan. 10.
Gyógyulni is érdemes Sopronba jönni

Arról talán már sokan hallottak, hogy a Soproni-hegység, Löverek egy hivatalosan is elismert klimatikus gyógyhely.

Ez a bizonyos kristálytiszta alpesi levegő 214,5 m tengerszint feletti magasságban az Alpok közelsége, a szubalpin jellegű éghajlat, a kímélő klíma, a napsütésben való gazdagság és az ózondús levegő miatt nagyon jó hatást fejt ki a szervezetre. Sokan gyógyulnak a szálloda melletti szanatóriumban, de biztosak lehetünk abban is, hogy a Lövér klímája minden egészséges emberre jótékonyan hat, hiszen ki az, aki soha nem fáradt vagy kimerült?!

A Löverek klímája már egyedül azzal is sokat tesz testi-lelki jóllétünk, szervezetünk regenerációja érdekében, ha kint vagyunk a friss erdei levegőn, ha sétálunk, túrázunk, napozunk vagy szunyókálunk a fák között, talán ezt nevezik lég- és napkúrának orvosi nyelven. De gondolunk-e arra, hogy más gyógymódokkal együtt alkalmazva megsokszorozhatjuk a hatást? Hadd adjunk néhány tippet, hogy soproni pihenése igazán hozzájáruljon egészsége megőrzéséhez:

•    A soproni Kékfrankos egészségvédő hatását senkinek sem kell bizonygatni. Javítja az emésztést, a keringést, az agyműködést, jót tesz a bőrnek és a csontoknak is. Kihagyhatatlan egy-egy pohár soproni vörösbor az étkezések mellé, érdemes figyelni a Lövér napi üveges bor akciónkat.

•    A léböjt évezredek óta az egészségmegőrzés fontos és elismert módszere. Sokan böjtölnek a Hotel Lövérben, hiszen a böjt leginkább szép erdei környezetben tudja kifejteni testi-lelki-szellemi frissítő hatását. Hatalmas plusz erő, hogy itt Sopronban még klimatikus gyógyító hatás is segíti a megújulást.

•    Hajlamosak vagyunk a hétköznapokban elhanyagolni a mozgást, ezért csak javasolni tudjuk, hogy soproni pihenésük idején igenis álljanak be reggeli tornázni, menjenek az erdőbe sétálni, béreljenek kerékpárt, kérjenek Nordic walking botot a recepción! Töltsenek aktív mozgással minél több időt az ózondús alpesi levegőn, hadd járja át Önöket, minden sejtjüket az éltető levegő!

•    A jó alvás áldás. Sokan küzdenek álmatlansággal, kevés alvással, nyugtalansággal. Bízunk benne, hogy a Lövérben Önök is megtapasztalhatják, amiről sok-sok vendégünk mesél, ugyanis itt az erdő közepén bizony a legtöbben jól, sőt nagyon jól alszanak. Éjjel is, ebéd után is, túra vagy séta után is. Hagyják, hogy szervezetük pihenjen, engedjék el magukat…

•    Az erdőfürdő mint stresszoldás. Akár beismerjük, akár nem, a stressz a legtöbb bajunk okozója, ezért érdemes keresnünk olyan módszereket, amelyek felszabadítanak a felgyűlt feszültség alól. Például ilyen az egyre ismertebb japán gyógyító módszer, a shinrin yoku, erdőfürdő, ami tulajdonképpen az erdő gyógyító erejének megtapasztalása. Ha a soproni Lövérekben sétálunk, nagyokat lélegzünk, megcsodáljuk a fák látványát, megfigyeljük a legapróbb erdei részleteket, meghallgatjuk a madarakat, akkor eközben az erdő teszi a dolgát, a fák által kibocsátott fitoncidok, esszenciális illóolajok gyógyítóan hatnak ránk.

A soproni pihenést akár receptre is fel lehetne írni, hiszen összetevői – a klimatikus gyógylevegő, a jó alvás, az egészségvédő Kékfrankos, az erdő és a mozgás – minden életkorban jótékonyan és gyógyítóan hatnak ránk. Egészségünkre!

Top