Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X

Gyógyulni is érdemes Sopronba jönni

2020. jan. 10.
Gyógyulni is érdemes Sopronba jönni

Arról talán már sokan hallottak, hogy a Soproni-hegység, Löverek egy hivatalosan is elismert klimatikus gyógyhely.

Ez a bizonyos kristálytiszta alpesi levegő 214,5 m tengerszint feletti magasságban az Alpok közelsége, a szubalpin jellegű éghajlat, a kímélő klíma, a napsütésben való gazdagság és az ózondús levegő miatt nagyon jó hatást fejt ki a szervezetre. Sokan gyógyulnak a szálloda melletti szanatóriumban, de biztosak lehetünk abban is, hogy a Lövér klímája minden egészséges emberre jótékonyan hat, hiszen ki az, aki soha nem fáradt vagy kimerült?!

A Löverek klímája már egyedül azzal is sokat tesz testi-lelki jóllétünk, szervezetünk regenerációja érdekében, ha kint vagyunk a friss erdei levegőn, ha sétálunk, túrázunk, napozunk vagy szunyókálunk a fák között, talán ezt nevezik lég- és napkúrának orvosi nyelven. De gondolunk-e arra, hogy más gyógymódokkal együtt alkalmazva megsokszorozhatjuk a hatást? Hadd adjunk néhány tippet, hogy soproni pihenése igazán hozzájáruljon egészsége megőrzéséhez:

•    A soproni Kékfrankos egészségvédő hatását senkinek sem kell bizonygatni. Javítja az emésztést, a keringést, az agyműködést, jót tesz a bőrnek és a csontoknak is. Kihagyhatatlan egy-egy pohár soproni vörösbor az étkezések mellé, érdemes figyelni a Lövér napi üveges bor akciónkat.

•    A léböjt évezredek óta az egészségmegőrzés fontos és elismert módszere. Sokan böjtölnek a Hotel Lövérben, hiszen a böjt leginkább szép erdei környezetben tudja kifejteni testi-lelki-szellemi frissítő hatását. Hatalmas plusz erő, hogy itt Sopronban még klimatikus gyógyító hatás is segíti a megújulást.

•    Hajlamosak vagyunk a hétköznapokban elhanyagolni a mozgást, ezért csak javasolni tudjuk, hogy soproni pihenésük idején igenis álljanak be reggeli tornázni, menjenek az erdőbe sétálni, béreljenek kerékpárt, kérjenek Nordic walking botot a recepción! Töltsenek aktív mozgással minél több időt az ózondús alpesi levegőn, hadd járja át Önöket, minden sejtjüket az éltető levegő!

•    A jó alvás áldás. Sokan küzdenek álmatlansággal, kevés alvással, nyugtalansággal. Bízunk benne, hogy a Lövérben Önök is megtapasztalhatják, amiről sok-sok vendégünk mesél, ugyanis itt az erdő közepén bizony a legtöbben jól, sőt nagyon jól alszanak. Éjjel is, ebéd után is, túra vagy séta után is. Hagyják, hogy szervezetük pihenjen, engedjék el magukat…

•    Az erdőfürdő mint stresszoldás. Akár beismerjük, akár nem, a stressz a legtöbb bajunk okozója, ezért érdemes keresnünk olyan módszereket, amelyek felszabadítanak a felgyűlt feszültség alól. Például ilyen az egyre ismertebb japán gyógyító módszer, a shinrin yoku, erdőfürdő, ami tulajdonképpen az erdő gyógyító erejének megtapasztalása. Ha a soproni Lövérekben sétálunk, nagyokat lélegzünk, megcsodáljuk a fák látványát, megfigyeljük a legapróbb erdei részleteket, meghallgatjuk a madarakat, akkor eközben az erdő teszi a dolgát, a fák által kibocsátott fitoncidok, esszenciális illóolajok gyógyítóan hatnak ránk.

A soproni pihenést akár receptre is fel lehetne írni, hiszen összetevői – a klimatikus gyógylevegő, a jó alvás, az egészségvédő Kékfrankos, az erdő és a mozgás – minden életkorban jótékonyan és gyógyítóan hatnak ránk. Egészségünkre!

Top