Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Igazi erdőfürdőt kínál a soproni Lövérek

2018. dec. 03.
Igazi erdőfürdőt kínál a soproni Lövérek

Egyre többet hallunk az erdő gyógyító erejéről, főképp a japánok jóvoltából, akik shinrin-yoku, erdőfürdő néven tudományos elemzésekkel alátámasztva világszerte ráirányítják a figyelmet az erdőben való tartózkodás jótékony, egészségmegőrző hatására.

Mit is jelent az erdőfürdő? Megmerítkezést az erdő esszenciális erejében, fák által kibocsátott esszenciális illóolajok, a fitoncidok párájában.Bizonyítást nyert, hogy egy erdei séta során csökken az emberek vérnyomása, a kortizol nevű stresszhormonjuk szintje és a pulzusszámuk is, sőt a fitoncidok megnövelik a szervezet immunválaszát a vírusok és a daganatos megbetegedések ellen.

Ha az erdő gyógyító erejét szeretné megtapasztalni, egy másfajta szemléletet kell elsajátítania az erdei túrázás során. Át kell adnia magát a természetnek minden érzékszervével. Csendben sétáljon és figyeljen!  Próbáljon meg egyenletesen lépni, egyenletes tempóban haladni, közben lélegezzen mélyeken, hagyja, hogy minden porcikáját átjárja a soproni klimatikus gyógylevegő.  

Az erdei séta egyes szakaszain mindig egy-egy érzékszervét nyissa meg az erdő felé. Nézze a színeket, hallgassa a madarakat, érezze meg a természet illatát, érintse meg a fák törzsét. Egy ilyen séta során nem a mennyiség számít, nem az a fontos, hány kilométert halad, hanem az, hogy mennyire tudja kikapcsolni a hétköznapi feszültségeket, sikerül-e a természet szépségére figyelnie. Ha szeret fotózni, itt a remek alkalom! Amikor témát keresünk az erdőben – egy szép virágot vagy különleges formájú fát, a fák közt felragyogó napsugár hangulatát -, akkor szépen tereljük is figyelmünket a minket körülvevő erdő felé, és kevésbé agyalunk a problémáinkon.  
Az erdő a természet temploma. Gondoljon erre, amikor elindul, hogy megtapasztalja az erdő gyógyító erejét! Telefonját kapcsolja ki, tegye a hátizsákba, nem lesz rá szüksége. Mehet egyedül, vagy mehet társasággal, de az igazi erdő-élményeket akkor tudja megtapasztalni, ha nem itt beszélik ki a hét eseményeit. Ha megnyugtatja, hogy többen járják az erdőt, akkor menjenek kis csapattal. Kérje meg őket is a csendes sétára! És ha eljött az ideje, menjen nyugodtan egyedül! Keressen egy ismerős túraútvonalat, hogy ne azon izguljon, eltéved-e. Ha ajánlhatunk, a Ciklámen tanösvény bármelyik része jó lehet, a kis stilizált ciklámenek a fák törzsén beszédesen vezetnek az erdei úton.

A téli erdő mélységesen csendes. Elkápráztat minket a békével, amiben részünk lehet ilyenkor.  Fedezze fel az élet apró jeleit és a tél szépségeit a lövéri fenyveserdőben, és próbálja ki a relaxáló erdőjárás fortélyait. Egészségére válik majd!

Top