Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
A Hónap Hotele (közönségszavazás): Észak-Dúnántúl régióban II. helyezett - 2018. szeptember

Karácsonyi klasszikusok a nagymama receptes könyvéből

2018. dec. 10.
Karácsonyi klasszikusok a nagymama receptes könyvéből

Nincs karácsony süti nélkül! Amikor a vaníliás cukor, a narancs, a fahéj és a csokoládé illata belengi a konyhát, az érzés olyan békebeli! Kedves, emlékekkel teli, ünnepre hangolódó.


Advent idején nagymamáink már elkezdték az aprósütemények elkészítését, nagyon okosan, hiszen ezek a vanília illatú adventi édességek egyrészt hetekig elállnak, másrészt az kávé, tea vagy forralt bor mellé az ünnepvárás meghitt hangulatát csempészték a beszélgetések alkalmával.
Karácsonyi aprósütit nem nehéz sütni, hiszen egyáltalán nem bonyolult az elkészítésük, a hozzávalók is klasszikusok, és lehetőséget adnak a családi közös élményekre is, hiszen melyik gyerek ne szeretne sütiformákkal tenni-venni, tésztát gyúrni?

Mutatunk két karácsonyi aprósüti receptet a nagyi könyvéből, csak arra vigyázzuk, hogy eleget süssünk, ha nagy a család! Végül, de nem utolsósorban, egy szép karácsonyi dobozba csomagolt saját készítésű aprósütemény még ajándéknak is kiváló ötlet!


Vaníliás kifli


Hozzávalók: 28 dkg vaj, 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió vagy mandula, 35 dkg liszt. A beforgatáshoz 2-3 csomag vaníliás cukor.

A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk. Ha a kezünk melegétől túl lágy lett a tészta, érdemes kicsit hűtőbe tenni, mert utána könnyebben dolgozunk vele tovább. A tésztából vágjunk szeleteket, a szeleteket sodorjuk hosszú rudakká, a rudakból pedig vágjunk 5-6 cm hosszú darabokat, melyeket kifli formára hajlítva tegyünk a tepsibe. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb 15 perc alatt készre sülnek a kiflik. Sütés után azonnal forgassuk őket vaníliás cukorral elkevert porcukorba.


Citromkarikák


Hozzávalók: 21 dkg finomliszt, 14 dkg vaj, fél zacskó sütőpor, 7 dkg vaníliás cukor, 1 egész citrom leve és reszelt héja.

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd a cukrot. Ha szükséges, 1-2 kanál tejföllel lazíthatjuk a tésztát, hogy jól nyújtható legyen. Vékonyra nyújtjuk, körülbelül 3 cm átmérőjű formával köröket szaggatunk. A körök felét középen gyűszűvel kilyukasztjuk. Előmelegített, 160 fokos sütőben, 20 perc alatt halvány rózsaszínre sültjük a köröket, majd pikáns ribizlilekvárral összeragasztunk egy teli kört egy lyukas körrel.

Top