Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X

Kezdődik a grillszezon!

2018. jún. 18.
Kezdődik a grillszezon!

A szabadtéri sütögetés hozzátartozik a nyár hangulatához. Amikor a csirke, a sertés, a hal és zöldségek a sütőlapra kerülnek, fűszerek illata száll a levegőben.

Egy könnyű saláta, néhány pohár bor, a családi vagy baráti társaság derűje, és úgy érezzük, kerek a világ. Soproni nyaralásuk idején sem kell lemondani erről az élvezetről, hiszen a hatalmas, muskátlis teraszon gyakran grillezünk, vendégeink nagy örömére.
Aki otthon is örömmel és nagy kedvvel szorgoskodik a grill platni mellett, biztos mindig és mindenhol gyűjti az okos tippeket, hiszen grillezni nem is olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Nem mindegy a hús, a pác, a só, a fűszer. Nem mindig egyértelmű a hogyan és a mikor, és a hogyan is lesz a legjobb, a legomlósabb, a legropogósabb, a legízletesebb. Gyakorlat teszi a mestert, szokták mondani, és ez a grillezésre is igaz, sőt…

Következzen néhány villámkérdés grillezés ügyben:

Milyen is legyen a hús?
Grillezéshez válasszon inkább kissé zsírosabb húst, legjobb a sertéshús, abból is a legmegfelelőbb a tarja, de a lapocka és az oldalas is megfelelő. Az ízletes, de száraz karaj, szűzpecsenye és a comb nem alkalmas a grillezésre. A csirke szaftosabb lesz, ha baconbe tekerjük!

Hogyan sózzunk?
Ne sózzuk be előre a húst! A sózást hagyjuk a sütés utánra, vagy csak közvetlenül sütés előtt, esetleg alatt sózzunk.

Mivel pácoljunk?
A legegyszerűbb pác néhány evőkanál olívaolaj, kevés méz, fél citrom leve, frissen őrölt bors, pici fokhagyma, gyömbér és Worcestershire szósz. A páclébe ne tegyünk sót! Fűszerek jöhetnek bátran: kakukkfű, zsálya, koriander, bazsalikom. Kössünk belőlük csokrot és olajba mártogatva kenegessük grillezés közben a húsokat.

Elő kell-e főzni grillezéshez a zöldségeket?
Általában nem, csak a keményebbeket érdemes, ha biztosra akarunk menni, például a főtt csöves kukoricát, a héjában sült burgonyát pillanatok alatt meggrillezhetjük. Fontos, hogy ismerjük a zöldségeket: van, aminek elég pár perc, pl.: paprika, koktélparadicsom, míg például a cukkininek vagy a hagymának is több időre van szüksége. Süssük őket addig, amíg egy kis színt kapnak és kissé megszottyannak!

Milyen sajtot lehet jól grillezni?
Felejtsük el a trappistát, az edámit vagy a mozzarellát, ezek nem valók grillre! Válasszunk kemény kecskesajtot, a ciprusi hallomi grillsajtot, vagy camembert sajtot. Ez utóbbit csomagoljuk fóliába, a halloumit pedig kenjük meg mindkét oldalán némi olajjal, hogy ne ragadjon le.

Mi legyen a köret?
Természetesen saláta, saláta, saláta. Görög, paradicsom, burgonya, káposzta, uborka, bármi jöhet, olívaolajjal, balzsamecettel, tökmagolajjal, vagy joghurtosan, majonézzel keverve!

Top

Bár szállodánkat most zárva tartjuk, de nem tétlenkedünk, igyekszünk szebbé, otthonosabbá tenni a szobákat, felújítani az eszközeinket - készülve a mielőbbi újranyitásra.


Úgy tervezzük, hogy a tilalom feloldását követően 2021. március 26-án péntektől fogadnánk Önöket, a megszokott színvonalú szolgáltatásokkal és garantálva az elvárható maximális biztonságot.

Keressenek bennünket bizalommal és vigyázzanak magukra!