Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Ki a szabadba, irány az erdő!

2020. máj. 25.
Ki a szabadba, irány az erdő!

Idén nyáron kicsit másképp nyaralunk, mint azt korábban megszoktuk. Borítékolható, hogy bakancslistánk első soraiban természetközeli pihenés, erdei kirándulások, tóparti ejtőzés kerülnek, és mindez leginkább belföldön, ahol nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat.

Bátran kijelenthetjük, hogy a soproni Lövérek még ebben a fokozott óvatosságra intő helyzetben is nyugodtan bevállalható nyaralási helyszín. Miért is állíthatjuk ezt ilyen határozottan?

Az erdő köztudottan egészséges és immunerősítő hatású. Sok orvosi kutatás bizonyítja már, hogy a fák által kibocsátott fertőtlenítő hatású növényi anyagok, az úgynevezett fitoncidok csökkentik a stresszt, jó hatással vannak a vérnyomásunkra és növelik szervezetünkben a létfontosságú ölősejtek számát. Ha csak arra gondolnak, hogy a Lövérek elismert klimatikus gyógyhely, hogy nem véletlenül pihennek itt a szívszanatóriumban a gyógyulásra, regenerálódásra vágyók, akkor máris egyértelmű, hogy nagyon is érdemes a soproni erdő közepére tervezni kikapcsolódásunkat, családi nyaralásunkat.

A Hotel Lövér körüli erdőben egyértelműen egészséges és vírusmentes környezetet találunk, és igazán könnyű elkerülni a turista tömegeket is – okos útvonalválasztással és erdei programunk időpontjának ügyes meghatározásával. Futókkal, kocogókkal és kutyasétáltatókkal főként reggel és este találkozhatunk, jellemzően a szállodától induló Ciklámen tanösvényen, illetve az Ojtozi fasoron és a Várisi sétaúton. Bátran fedezzük fel a Károly-kilátóhoz vezető jelzett túraútvonalakat, itt szinte minden út odavezet. Lehet hosszabban és kényelmesebben, lehet rövidebben és emelkedőn felfelé kaptatva. Garantáljuk, hogy útközben az erdő minden szépségét megmutatja majd. A közel 9 km-es Ciklámen tanösvény félnapos kellemes bakancsos túrára hívogat, több megállóval, változatos tereppel és a Várhegy-kilátóval, ahonnét – ha szerencsénk van az időjárással – a hófödte Schneeberg mosolyog ránk. A Ciklámen túrára vigyünk magunkkal némi pénzt, hogy visszafelé helyi autóbusszal térhessünk vissza a Lövérekbe.

Az erdő felfedezése után érdemes a soproni tavak környékét is megcélozni. A Ciklámen tanösvényről megközelíthető a Szalamandra-tó, ezen kívül ajánljuk a Fehér-úti tó, a Nagytómalom és a Kistómalom bejárását is. A tavak környezete szemet gyönyörködtetően csodás, ugyanúgy elvarázsolja minden érzékszervünket, mint az erdei séta.

A Fehér-úti (Brennbergi víztározó) tóhoz Sopronba beérve a Csengery, az Ady és a Brennbergi úton lehet eljutni, a várost elhagyva az erdei iskola, ifjúsági tábor mellett elhaladva, a Görbehalom útjelző tábla után jobbra, a Fehér útra kell kanyarodni.

A Nagytómalom és a Kistómalom kb. 5 km-re a várostól, a Szárhalmi-erdő nyugati alján található.
A városból északi irányba kivezető Pozsonyi útról (Sopron - Fertőrákos közút) közelíthető meg
egy a Nagytómalomra bevezető, kb. 0,5 km hosszú makadám bekötőúton. A tavakat erdő és nádas veszi körül. A szokásos erdei állatokon, madarakon felül a környező nádasokban szép számmal fészkelnek vízimadarak: nádi poszáták, szárcsák, vízicsibék, törpegémek, récefélék és előfordul látogatóként néhány sirály és hattyú, valószínűleg a szomszédos Fertő tóról.

A Sopronban és környékén felfedezhető szabadtéri kirándulási célpontok listája szinte végtelen, gondoljunk csak a Fertő-tóra, melynek minden pontja megér egy kiruccanást. Ugyanígy eszünkbe juthat a fertődi kastély hatalmas parkja, ahol vezetett sétákra is benevezhetünk kis csoportokban. De bármikor kerékpárra pattanhatunk, bakancsot húzhatunk, vagy a szálloda árnyas pihenőparkjában ejtőzhetünk.

Válasszanak időpontot és csomagajánlatot, és irány a Lövér, irány az erdő!

 

 

 

Top