Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Kössenek barátságot a fákkal

2017. okt. 17.
Kössenek barátságot a fákkal

A természetjárás, az erdőben való séta gyógyít. Egyszerűen jobban vagyunk tőle, de tudjuk-e, miért és hogyan dolgozik Dr. Erdő?

A szabadban való testmozgás hangulatjavító, stressz- és vérnyomáscsökkentő, segít fenntartani a jó csontminőséget, javítja fizikai- és szellemi teljesítőképességünket – hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki. Ugyanakkor nem elhanyagolható tényező monitor orientált világunkban az sem, ha időnként tudatosan kiszakadunk a PC-k és az okostelefonok bűvöletéből és rácsodálkozunk egy érdekes formájú sziklára, méltóságteljes famatuzsálemre vagy a kilátóból elénk táruló lélegzetelállító panorámára.

Az erdei jó levegő élvezete mellett érdemes barátságot kötni a fákkal is. Bátran lépjünk közelebb hozzájuk, érintsük meg őket, simítsuk meg törzsüket. Akár hiszik, akár nem, ilyenkor faterápián vesznek részt.

Német természetgyógyászok már évtizedek óta alkalmazzák a faterápiát, nem volt ismeretlen ez a technika az ősi kelta, ógörög vagy római emberek számára sem. Manfred Himmel német természetgyógyásznak köszönhetjük, hogy napjainkban ismét ismertté válhatott a faterápia módszere. Véleménye szerint a fák erős kisugárzással rendelkeznek, amelynek előnyeit mi magunk is élvezhetjük. Elegendő csak egy fa lombkoronája alá állni, máris érezhetjük erejét, jótékony hatását. Ha pedig megöleljük, hozzá simulunk, máris pozitív energiával tölt fel, megnyugtat és oldja a feszültséget.

Többféleképpen is megölelhetünk egy fát: akár a homlokunkat, a hátunkat, vagy a hasunkat támasztjuk neki, miközben karjainkkal átöleljük. De fel is mászhatunk rá, vagy a tövéhez leülhetünk. Lélegezzünk mélyeket, és engedjük áramolni az energiát. Minden fafajta más-más területekre hat, így a fa típusát is érdemes figyelembe venni a választásnál.

Bükk: Az egyik legerősebb energetizáló fa. Elűzi a depressziót, a rosszkedvet, segíti a pozitív gondolatok kibontakozását. Frissít, növeli az állóképességet, csillapítja a fejfájást.

Gesztenye: A szerelmi bánat és a csalódottság elűzője. A szorongást nyugalomra cseréli, az anyagcserét élénkíti.

Hárs: Az érzelmi problémák legjobb orvosa. Szintén segít úrrá lenni a szerelmi bánaton.

Nyírfa: Segít leküzdeni a szorongást, a félelmet, a pánikot. Vizelethajtó, vesetisztító hatású, bőrbetegségekre is kiváló.

Tölgyfa: A tölgyfa erősíti pozitív tulajdonságainkat. Emellett javítja a vérkeringést, segíti a szervezet tisztulását, mert beindítja a méregtelenítő folyamatokat.

Fenyő: Kiváló idegesség ellen. Tisztítja a légutakat, segít orvosolni a reumatikus panaszokat.

Top