Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Kulturális élménytippek Sopronba járóknak

2020. aug. 17.
Kulturális élménytippek Sopronba járóknak

Lehet, hogy életünkben már többször is koptattuk cipőtalpainkat Sopron macskaköves utcáin, ám ebben a kedves városban mindig újabb és újabb élményekre, látnivalókra lelhetünk.

Érdemes nyitott szemmel és szívvel járni, hiszen a Hűség városa kincseket rejt, kicsiknek és nagyoknak is.

Szeptember elején nyitja meg kapuit például az ország egyik legszebb, 1890-1892 között épült magánvillája, a Lenck-villa az amúgy is bakancslistás Deák-téren. A Deák-tér a hosszúságáról híresült el, a hajdani pazar magánvilla pedig hamarosan színesre festett ebédlőjével, mediterrán hangulatú átriumával, a pompázatos télikertjével, rejtett borospincéjével és a benne berendezett néprajzi múzeummal hívogatja majd látogatóit.
A villa a szász származású, de már a 17. század óta Sopronban élő Lenck család beruházásában készült, ám az építtetők nem sokáig használták, hamarosan bérbe adták Schaumburg-Lippe Frigyes hercegnek és feleségének, Lujza dán királyi hercegnőnek, a későbbi VIII. Frigyes király lányának. Amikor Lenck Samu üzlete egy banki csőd miatt összeomlott, a villát eladták a Soproni Régészeti Társulatnak, akik múzeumi célokra alakították át. 2006-ban az épületet életveszélyessé nyilvánították és bezárták. A 2018 óta tartó felújításnak köszönhetően a soproniak visszakapják ezt a gyönyörű történelmi és építészeti emléket, melyről Bihary Sarolta, a múzeum belsőépítészetének vezető tervezője így nyilatkozott: „Úgy képzeltük el a kiállítást, mint a Rubin-serleget: vagy az arcot látod benne, vagy a serleget – azaz végig tudod járni néprajzi kiállításként, de mindenhol lehet gyönyörködni az épületben is." A villát csodálatos park is körbe öleli, ahol szabadon sétálhatunk a múzeum szeptemberi nyitását követően.

Aki a Tűztorony alatt, a soproni belvárosban sétál gyerekeivel, fogja kézen őket, és csússzon le az élménybányába! A volt Esterházy-palotában berendezett bányászati múzeum igazi különlegesség a mai gyerekek számára. A kicsik egy pincehelyiség sötét folyosóin fejlámpákkal felszerelt védősisakokban rohangálhatnak. Már az is kihívás, hogy az élménybányába egy csúszdán lehet lejutni, de odalent óriási puzzle és bányászruhás fotózkodás is van, be lehet ülni egy fából készült csillébe, meg lehet ismerkedni a fújtató működésével, sőt, kérdéseket lehet megválaszolni a bányatelefonnal.

Se szeri, se száma Sopronban a kulturális élményeknek. Nemcsak múzeumokban, kiállításokban és templomokban, egyháztörténeti emlékekben gazdag a város, de rendszeresen szerveződnek koncertek, fesztiválok, tematikus séták, borkóstolós programok és színházi előadások. Ha alaposan szeretnénk felkészülni, mit is kínál tervezett soproni tartózkodásunk alatt a város, érdemes átböngészni a Hotel Lövér weboldalának kulturális fejezetét, vagy belekattintani a Fertőrákosi Barlangszínház vagy a Soproni Petőfi Színház programjaiba. Soproni látnivalókért is szörfölhetünk a neten, ahol a város történetétől kezdve a soproni legendákig jó kis tippeket kaphatunk a Hűség városának felfedezéséhez.

 

Szálljon meg szállodánkban a Soproni kikapcsolódása alkalmával!

 

Top