Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Nyári program ötletek szenioroknak. Kellemes séták és barlangszínház.

2019. jún. 17.
Nyári program ötletek szenioroknak. Kellemes séták és barlangszínház.

A soproni Lövérek hangulata minden évszakban vonzza az idősebb generáció képviselőit. A nyári hónapokban is sokan választják az erdő közepén fekvő, madárdalos, tiszta levegőjű szállodát.

A családias hangulat, a hűs medence és a kényelmes éttermi teraszon elfogyasztott finom falatok mellett nemcsak laza pihenésre, de számtalan tartalmas kulturális és kellemes természet közeli programra is lehetőség nyílik.

Kezdjük csak a szállodai szervezésű, heti rendszerességgel megvalósuló programokkal, amelyeken a Lövérben pihenő vendégek térítésmentesen vehetnek részt. Csütörtök esténként, a langyos nyárestében vezetett séta indul a szállodától a közeli Sörházdombi-kilátóhoz. Nagyjából másfél kilométer a távolság, ha nagyon sötét lenne, fáklyák fénye mellett lehet kényelmesen lesétálni a vacsorát, és megalapozni a jó alvást.  Kedd délelőttönként a történelmi Sopron emlékei kapnak főszerepet a belvárosi idegenvezetésen. Látnivalókban és legendákban is bővelkedik a Hűség városa, és a 2 órás program alatt nagyon sok érdekességet elmesél az idegenvezető az érdeklődőknek. A városba való lejutás a szálloda előtti buszmegállóból induló helyi buszjáratokkal könnyen biztosítható.

Aki nem a vezetett séták meghatározott időpontjaihoz szeretné kötni saját programját, bármikor talál úticélt a sétájához. Az erdőben a Tűztorony jelzéssel ellátott Várisi sétaút közel 3 km-es kényelmes útvonala, vagy a Ciklámen jelzéssel ellátott Ciklámen tanösvény Lövér szálloda közeli részei akár naponta többször is bejárhatók, és igazi erdei, egészséges időtöltést jelentenek.

A menetrend szerinti autóbuszjáratokkal alig negyedóra alatt leérhetünk Sopron hangulatos belvárosába, ahol tetszés szerint múzeumok ismeretanyagával gazdagodhatnak az itt nyaralók, de lépten-nyomon árnyas teraszok kínálnak kitűnő pihenőhelyeket egy-egy pohár borra, hűs sörre, kézműves fagyira vagy finom sütire. Az ilyen laza időtöltésre mindig érdemes pár órát hagyni, kedélyesen elbeszélgetni a páratlanul gyönyörű soproni kulisszák előtt.

A felújított fertőrákosi barlangszínház idén nyáron is nagyon gazdag repertoárral várja a színházi előadások és koncertek kedvelőit. A kellően hűvös, lélegzetelállítóan gyönyörű barlang hetente több alkalommal is tartalmas szórakozást kínál. Szimfonikus koncertek, operák, operettek, musicalek és könnyűzenei koncertek váltogatják egymást a csodálatos akusztikájú, és fűthető fotelekkel berendezett barlangban.

Minden adott tehát, hogy a szeniorok kulturális élményekkel is gazdagíthassák soproni tartózkodásukat. A tematikus séták és színházi előadások mellett a belváros macskaköves utcáinak páratlan hangulata, a soproni borokból készített fröccsök frissítő élménye, az árnyas teraszok és derűs beszélgetések élménye igazi felüdülést nyújt a vakáció ideje alatt.

 

Szenior Napok a Lövérben már nyáron is!Top