Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X

Nyári program ötletek szenioroknak. Kellemes séták és barlangszínház.

2019. jún. 17.
Nyári program ötletek szenioroknak. Kellemes séták és barlangszínház.

A soproni Lövérek hangulata minden évszakban vonzza az idősebb generáció képviselőit. A nyári hónapokban is sokan választják az erdő közepén fekvő, madárdalos, tiszta levegőjű szállodát.

A családias hangulat, a hűs medence és a kényelmes éttermi teraszon elfogyasztott finom falatok mellett nemcsak laza pihenésre, de számtalan tartalmas kulturális és kellemes természet közeli programra is lehetőség nyílik.

Kezdjük csak a szállodai szervezésű, heti rendszerességgel megvalósuló programokkal, amelyeken a Lövérben pihenő vendégek térítésmentesen vehetnek részt. Csütörtök esténként, a langyos nyárestében vezetett séta indul a szállodától a közeli Sörházdombi-kilátóhoz. Nagyjából másfél kilométer a távolság, ha nagyon sötét lenne, fáklyák fénye mellett lehet kényelmesen lesétálni a vacsorát, és megalapozni a jó alvást.  Kedd délelőttönként a történelmi Sopron emlékei kapnak főszerepet a belvárosi idegenvezetésen. Látnivalókban és legendákban is bővelkedik a Hűség városa, és a 2 órás program alatt nagyon sok érdekességet elmesél az idegenvezető az érdeklődőknek. A városba való lejutás a szálloda előtti buszmegállóból induló helyi buszjáratokkal könnyen biztosítható.

Aki nem a vezetett séták meghatározott időpontjaihoz szeretné kötni saját programját, bármikor talál úticélt a sétájához. Az erdőben a Tűztorony jelzéssel ellátott Várisi sétaút közel 3 km-es kényelmes útvonala, vagy a Ciklámen jelzéssel ellátott Ciklámen tanösvény Lövér szálloda közeli részei akár naponta többször is bejárhatók, és igazi erdei, egészséges időtöltést jelentenek.

A menetrend szerinti autóbuszjáratokkal alig negyedóra alatt leérhetünk Sopron hangulatos belvárosába, ahol tetszés szerint múzeumok ismeretanyagával gazdagodhatnak az itt nyaralók, de lépten-nyomon árnyas teraszok kínálnak kitűnő pihenőhelyeket egy-egy pohár borra, hűs sörre, kézműves fagyira vagy finom sütire. Az ilyen laza időtöltésre mindig érdemes pár órát hagyni, kedélyesen elbeszélgetni a páratlanul gyönyörű soproni kulisszák előtt.

A felújított fertőrákosi barlangszínház idén nyáron is nagyon gazdag repertoárral várja a színházi előadások és koncertek kedvelőit. A kellően hűvös, lélegzetelállítóan gyönyörű barlang hetente több alkalommal is tartalmas szórakozást kínál. Szimfonikus koncertek, operák, operettek, musicalek és könnyűzenei koncertek váltogatják egymást a csodálatos akusztikájú, és fűthető fotelekkel berendezett barlangban.

Minden adott tehát, hogy a szeniorok kulturális élményekkel is gazdagíthassák soproni tartózkodásukat. A tematikus séták és színházi előadások mellett a belváros macskaköves utcáinak páratlan hangulata, a soproni borokból készített fröccsök frissítő élménye, az árnyas teraszok és derűs beszélgetések élménye igazi felüdülést nyújt a vakáció ideje alatt.

 

Szenior Napok a Lövérben már nyáron is!Top