Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Régiós alapanyagokkal és helyi szokások szerint főznek a Lövér konyhán

2021. okt. 11.
Régiós alapanyagokkal és helyi szokások szerint főznek a Lövér konyhán

Nincs olyan vendégelégedettségi statisztika, melynek első soraiban ne az adott étteremmel, vendéglátással kapcsolatos vélemények kapnának helyet. Bizony, szeretünk jókat enni a szállodában, ahol pihenünk.

Szeretjük a büféasztalos kínálatot, szívesen kóstolgatunk meg többféle ételt is, akár napjában többször. Ilyenkor nem számítanak a kalóriák, csak az ízek és a kulináris élmények, melyeket egyszerűen muszáj maximálisan kiélvezni a szállodai tartózkodás alatt. Így van ez a Hotel Lövérben is!

Vajon mi a titka a Lövér étterem elismertségének? Miért szeretik ennyire a vendégek a szállodai büféasztal kínálatát? A kérdésekre válaszolva Major Zsolt konyhafőnök mosolyogva és lelkesen mesél a rendkívül széles választékról és arról a nemcsak ökológiai szempontból dicséretes, de az egészségtudatosságnak és a trendi slow food mozgalmaknak is megfelelő törekvésről, melynek alapján igyekeznek helyi termelőktől beszerezni az alapanyagokat. Így kerül például igazi tojásrántotta, házi füstölésű disznósajt és kenőmájas a reggeli büfére, így zamatosítja soproni bor a lassan párolt marhát, és így tálalnak házilag savanyított káposztát a csülökételek mellé.

A szálloda saját fűszerkertjében nevelgetett fűszernövények üde ízét semmi sem múlhatja felül, és a soproni poncichter hagyományok is megjelennek a babos, káposztás, füstölt húsos, szilvás és szőlős fogásokban. Az őszi-téli hónapokban tálalt ételek között megtaláljuk az évszakra jellemző körtés, almás és sütőtökös variációkat, és a disznótoros ételek rajongói is elégedettek lesznek a hurka-kolbász kínálattal, annál is inkább, hiszen e téli klasszikusok házias íze meggyőz mindenkit. Mintha a nagyi készítette volna – halljuk gyakran a vendégektől, akik kétszer szednek a káposztás tésztából, és repetáznak a babgulyásból, ám van kereslet a könnyű kuszkusz salátára, a színes sült paprikasalátára és a párolt zöldségekre, a finoman elkészített csirkés ételekre is.

A Lövér büfé kínálata ellenállhatatlan, reggel, délben és este is. A vendégek hálásak az ízekért és a bőségért, ami természetesen motiválja a séfet és csapatát. Folyamatosan keresik az új helyi beszerzési forrásokat, hogy minél több alapanyag frissen és a közelből kerüljön a konyhára. Nem mondanak le a kézzel, emberi erőforrások bevonásával készített, sok-sok időt igénylő fogásokról és figyelik a vendégek reakcióit egy-egy új étel bevezetésekor. Gondos odafigyeléssel és a jól bevált helyi szokások, receptek szerint készülnek az ételek a Lövér konyhán. Megadják a módját a főzésnek, ahogy illik, ebben a szállodában semmi nem gyorsétel. Ahogy egy-egy étkezés sem az. Szinte ünnep, a kedvünkre válogatott fogásokkal, a melléjük rendelt híres soproni borokkal és ráfordított idővel, hiszen a Hotel Lövérben nem siet az ember. Pihen, lassul és töltődik. Egészséggel, jó levegővel és finom ízekkel.

Top