Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

RELAX SÓBARLANG – egy tiszta élmény mindenkinek

2018. dec. 03.
RELAX SÓBARLANG – egy tiszta élmény mindenkinek

Rohanással, feszültségekkel, allergiákkal teli életünkben egyre nagyobb szerep jut a különlegesen tiszta élményeknek és terápiáknak, ahol a legtermészetesebb módon pihenhet meg a szervezetünk.

A sóbarlangokban történő relaxáció egy ilyen tiszta élmény – megnyugtat, kitisztít, elaltat és elbűvöl. Csak elhelyezkedünk a kényelmes pihenőágyakban, alattunk, felettünk, mellettünk mindent só borít. Jó alaposan betakarózunk, lecsukjuk a szemünket, és ahogy bekúsznak a barlangba a természet lágy hangjai, a hullámverésre és a madárhangokra szépen álomba, vagy legalábbis félálomba merülünk.
Ismerkedjünk meg a sóbarlang gyógyhatásaival:
A cseppkőbarlangszerűen kialakított Salzberger Sóbarlang természetes Holt-tengeri és kősó felhasználásával, különleges technikával épült szolgáltatás, melyben helyet kap a színek és a hangélmény gyógyító ereje is. A barlangban különleges bakteriológiailag rendkívül tiszta mikroklíma uralkodik. Az ásványi anyagokkal és jótékony mikroorganizmusokkal telített, állandó hőmérsékletű (20-22oC) levegő az egészségre előnyös negatív töltéssel bír, a szervezet számára fontos kémiai elemeket - jódot, káliumot, magnéziumot, kloridot, kalciumot, szelént és számos más hasznos anyagot tartalmaz. Az állandóan párolgó és újra lecsapódó só egy negatív iontöltést hoz létre, mely a szervezetet károsító pozitív töltéseket, (elektroszmog, dohányfüst) megköti, a szervezet egyensúlyát visszaállítja.
Sóbarlangunk elérhetővé teszi  az évezredek óta ismert, de feledésbe merült ősi gyógymódot, a sóterápiát, mely számos, gyógyszerrel nehezen kezelhető betegség javulását illetve az egészség megőrzését segíti. Különlegessége, hogy ötvözi a só jótékony hatását szín- és hangterápiával: a beépített fénytechnika kihasználja a színek terápiás hatását, ugyanakkor a kezelés alatt hallható meditációs zene tökéletes ellazulást, kikapcsolódást biztosít.

Mire jó a sóterápia?

 • Inhalációval az alsó és felső légutakban fejti gyulladáscsökkentő, nyákoldó, görcsoldó hatását.
• Segíti a természetes légúttisztítást.
• Természetes antihisztamin, allergiás betegségeknél csökkenti a tünetek erősségét.
• Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, számos bőrbetegség gyógyítására alkalmazzák (pikkelysömör, ekcéma)
• Védi a szervezetet az elsavasodástól, a vízterek normális megoszlásáért felelős.
• Elengedhetetlen az idegrendszer, izomzat működéséhez, az idegimpulzusokat létrehozó elektromos áram só hiányában lehetetlen.
• Fontos szerepe van a vérnyomás szabályozásában, normális keringési viszonyok fenntartásában.
• Az immunrendszert erősíti!
Élvezze a só-, szín- és hangterápia jótékony hatását a Hotel Lövér 6. emeleti sóbarlangjában!

Top