Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Sopront mindenképpen látni kell!

2016. ápr. 26.
Sopront mindenképpen látni kell!
Az, hogy mi, soproniak, ezt mondjuk, teljesen egyértelmű. De az, hogy kedves városunk meglátogatására egy rangos nemzetközi lista is buzdít, már igazi elismerés.

Az, hogy mi, soproniak, ezt mondjuk, teljesen egyértelmű. De az, hogy kedves városunk meglátogatására egy rangos nemzetközi lista is buzdít, már igazi elismerés. És hogy ez az ajánlás Sopront egyedüli magyar úti célként emelte be Európa 30 legszebb kisvárosa közé, elég vaskos érv a város meglátogatására.

 

Sopron Magyarország második leggazdagabb települése műemlékek vonatkozásában. Talán szépsége, talán gazdag történelmi múltja miatt került fel arra a harmincas listára, amelyet a Japán Utazási Irodák Szövetsége (JATA) készített 300 ügynökség ajánlása alapján.

 

A japán utazási irodák mostani ajánlása segíthet felkelteni a japán turisták érdeklődését Sopron iránt is. Az általuk legszebbnek tartott európai települések között egyébként jócskán van ismeretlen név és meglepetés. A JATA bírálóbiztosság azonban nem véletlenül szűkítette le a listát ezekre a nevekre. Olyan településeket akart ugyanis beválasztani, amelyek médiaismertsége alacsony Japánban, és még nem szerveznek oda utazási csomagokat. A cél ugyanis épp az volt, hogy egyre több európai célpont kerüljön be az irodák és az utazók látókörébe.

 

Sopron egyébként szép eredményeket mondhat magáénak Magyarországon. 2014-ben a 9. legnépszerűbb településnek számított belföldön, az ide érkező turisták nagy többsége,78 százaléka magyar. A rangos nemzetközi elismerésnek hála, reméljük, hogy minél több külföldi vendég fogadja meg az ajánlást, és Sopront választja úti céljaként Magyarországon.

 

A JATA listában szereplő városok ezen az angol nyelvű weboldalon kerülnek röviden bemutatásra, Sopront az 1989-es határáttörés, a Páneurópai Piknik méltatásával ajánlják a japán turisták figyelmébe.

(Az eredeti cikk itt olvasható angol nyelven:http://www.telegraph.co.uk/travel/travelnews/12129402/The-30-most-beautiful-towns-in-Europe.html)

 

Végül, nézzük csak, melyek Európa legszebb települései:
(a JATA szerint, nem sorrendben)
Kilkenny, Írország
Berat, Albánia
Civita di Bagnoregio, Olaszország
Procida, Olaszország
Conwy, Wales, Nagy-Britannia
Lech, Ausztria
Hindeloopen, Hollandia
Lefkara, Ciprus
Rovinj, Horvátország
Soglio, Svájc
Visby, Svédország
Setenil de las Bodegas, Spanyolország
Piran, Szlovénia
Vlkolinec, Szlovákia
Mariánské Lázně, Csehország
Quedlinburg, Németország
Bernkastel-Kues, Németország
Golyazi, Törökország
Reine, Norvégia
Sopron, Magyarország
Koprivshtitsa, Bulgária
Porvoo, Finnország
Saint-Cirg-Lapopie, Franciaország
Riquewihr, Franciaország
Sint-Martens-Latem, Belgium
Zalipie, Lengyelország
Monsanto, Portugália
Ohrid, Macedónia
Kotor, Montenegró
Gura Humorului, Románia

Top