Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Szüreti hangulat a Kékfrankos fővárosában

2018. aug. 18.
Szüreti hangulat a Kékfrankos fővárosában

Sopronról, a soproni borokról, a poncichter hagyományokról és a kékfrankos legendáiról akár egy regényt  is tudnánk írni, annyi érdekesség, hitelesség és élvezet van benne.

Szeretnénk, ha soproni pihenésük alatt Önöket is megérintené ez a gazdag hagyomány, ezért összegyűjtöttünk néhány gondolatot és ötletet, ami a soproni borvidék felfedezésére buzdíthatja Önöket.

Már a kelták is. A borvidék története dióhéjban.


Már a kelták is termeltek szőlőt a Fertő-tó környékén, majd mivel a Borostyánút a vidéken keresztül vezetett, a római légiók békeidőben szőlőültetvényeket gondoztak. Miért is? A titok, a borvidék különlegessége a természeti adottságokban rejlik. A Kisalföld és az Alpok találkozásánál fekvő dombokon a Fertő-tó fényvisszaverő hatásának köszönhetően jóval több napfény éri a szőlőket, mint máshol, ráadásul biztosított a hőszabályozás és a megfelelő páratartalom is.
Kezdetben főleg fehérborokat készítettek Sopronban és környékén, és csak a 19. század második felében kezdett teret hódítani a kékfrankos. Errefelé az a mondás tartja, hogy a fajta a nevét Bonaparte Napóleon seregében szolgáló katonák pénzéről kapta. A jobb borokat ugyanis a helyi gazdák csak az értékesebb kék színű régi francia papírpénzért árulták a katonáknak.

Kóstoljanak soproni bort a vacsorához!


Köztudott, hogy a mértékletes borfogyasztás hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Azt is tudjuk, hogy minden ételhez más-más bor illik, így szeretnénk javasolni Önöknek, hogy vacsora ételeik mellé kóstoljanak soproni borokat a Hotel Lövér kínálatából! Chardonnay, Zöld veltelini, Irsai Olivér, Kékfrankos Rozé, Kékfrankos és Merlot - a leghíresebb soproni nedűk ott figyelnek a Lövér itallapján is, bátran válasszanak a vacsora mellé.

Hallott már a poncichterek ételeiről?


Poncichtereknek hívták a soproni szőlősgazdákat, akik a szőlősorok között babot termesztettek, ezért az ő ételeikben a bab is főszerepet kapott. Babos pogácsa, babos káposzta, babsterc, babgombóc, babos rétes, hogy csak néhányat említsünk.
Ha szeretne belekóstolni ebbe a különleges íz világba, ajánljuk figyelmükbe a Hotel Lövér szombat esti tematikus vacsoráit, ahol szeptemberben poncichter ételeket is készít Major Zsolt séf és csapata.

Borkóstoló, traktorbuli és szüreti fesztivál


A kora őszi hetekben Sopronban és a Lövérben minden a szüretről szól! Szeptember 2-án a Taschner Bor- és Pezsgőház vendégszerepel a Lövérben egy borkóstoló erejéig, majd szeptember 9-én és 16-án Traktorbuliba invitáljuk a vendégeket, akik egy traktor tetején járhatják be a soproni borvidéket. A hagyományos Soproni Szüreti Napokra szeptember 8-10. között kerül sor a Főtéren, ahol megjelennek a soproni pincék a legfinomabb boraikkal. Biztos lesznek poncichter ételek, színes kirakodóvásár és természetesen a zenei szórakoztató programok se maradnak el.
Top