Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Tavaszi zsongás a Lőverekben

2018. ápr. 16.
Tavaszi zsongás a Lőverekben

A természet tavaszi energiáit őszintén irigyeljük. Szeretnénk mi is olyan erősek és frissek lenni, mint a pattanó rügyek, a villámgyorsan zöldbe boruló bokrok, a szempillantás alatt égbe szökkenő üdezöld fűszálak.

Szeretnénk olyan boldogok lenni, mint az énekesmadarak és fél életünket odaadnánk a tavaszi virágok kecses szépségéért.

Igen, a természet teszi a dolgát, ahogy kell, mi pedig annyit tehetünk ebben az eleven zsongásban, hogy igyekszünk minél több energiát befogadni és a javunkra fordítani. Tavasszal egy kicsit újraindul az élet, nemcsak az erdőben, hanem mibennünk is. Jó, ha megszabadulunk a feleslegességeinktől, legyenek azok plusz kilók vagy lelki feszültségek. Érdemes testi-lelki nagytakarítást csinálnunk, mert a tavaszi energiabomba segít ebben. Ha megérezzük a természetből ilyenkor áradó erőt, gyorsan jobban érezzük magunkat.

Egyszerűen kihagyhatatlan a napi vagy hétvégi erdei séta, túra vagy barangolás. Nyissuk ki érzékszerveinket, és figyeljük meg, mi zajlik az erdőben, például a Lövérekben. Keressünk tavaszi virágokat a bokrokon, hallgassuk meg a madarakat, figyeljük röptüket, halljuk meg a ritmust a madárkórus trilláiban! Lélegezzünk mélyeket, emlékezzünk arra, hogy a Lövérek levegője klimatikus hatású gyógyító levegő. Csináljunk néhány igazi légzőgyakorlatot, nyújtsuk ki végtagjainkat, érezzük azt a mámorító érzést a hosszú, havas tél után, hogy végre tavasz van! Csodáljuk meg a szálloda előtti hatalmas, fehér menyasszonyi ruhába öltözött cseresznyefát, és töltsünk minél több időt a pihenőparkban! Ha szeretnénk, öleljünk fát, csendesedjünk el egy vastag törzshöz simulva, és engedjük közel hozzánk a fák csodás energiáit. Kiránduljunk fel a Károly-kilátóhoz, nézzük meg nemcsak a lélegzetelállító panorámát, hanem az új látogatóközpontot is, keressük fel az erdei játszóteret is. Csatlakozhatunk a vezetett túrákhoz, vagy nekivághatunk magunk is a jól jelzett turista ösvényeken.

A tavasz nem hosszú évszak, hihetetlen erővel és sebességgel érkezik, majd néha előbb adja át a stafétát a nyárnak, mint gondolnánk. Napról napra, hétről hétre egyre gyorsabban teljesedik ki, érdemes felkötnünk a nyúlcipőt, ha a nyomába erednénk. És csak súgjuk, hamarosan a gyöngyvirág is bimbót bont ám...


Top