Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Tudta, hogy a soproni Löverek klimatikus gyógyhely?

2016. ápr. 25.
Tudta, hogy a soproni Löverek klimatikus gyógyhely?

A soproni erdők összetételének és az Alpok felől folyamatosan beáramló hűvös hegyi levegőnek köszönhetően Sopron régóta híres gyógyító hatásáról.

A soproni erdők összetételének és az Alpok felől folyamatosan beáramló hűvös hegyi levegőnek köszönhetően Sopron régóta híres gyógyító hatásáról. A szubalpin klíma a 214,5 méter tengerszint feletti magasságban fekvő, napsütésben és ózondús levegőben gazdag soproni Lövéreket hivatalosan jegyzett klimatikus gyógyüdülőhellyé tette. A klimatikus tényezők rendkívül fontosak számunkra, mert mobilizálják az élő szervezet tartalék erejét, növelik alkalmazkodóképességét. Segítenek a kóros folyamatok leküzdésében és a szellemi, fizikai fáradtság csökkentésében.

Élvezze és érezze!
A lélegzés a legfontosabb testműködésünk. A levegő beáramlik orrunkon, szájunkon, garatunkon, gégénken keresztül a légcsövekbe és ezekből a tüdőkbe, ahonnan a vörösvérsejtek elszállítják a szervezet minden részébe.
Nem mindegy, hogyan lélegzünk! Egyszerre csak keveset és finoman, jó ritmusban, minden erőlködéstől mentesen tegyük! Soha ne telt gyomorral, ne zajos helyen és ne sietősen. Adjuk meg a módját, hogy testünk-lelkünk felfrissülhessen! Lehet vízszintes helyzetben, lehet állva, de fontos az ellazultság, a nyugodt testtartás és a lecsitult kedélyállapot. Törekedjünk a rekeszizom tudatos mozgatására, minden lélegzetvételt tudatosan éljünk át és élvezzünk!

Dr. Levegő rendel...
Már a XIX. század elején felismerték, hogy az itteni klíma nemcsak a légúti megbetegedésekre, hanem a szív és érrendszeri betegségekben szenvedőkre is kedvező hatással van. Terrain francia orvos a város környéki erdőkben különböző nehézségű túraútvonalakat jelölt ki, amelyek a mai napig a szívbetegek rehabilitációját segítik. A sopronbánfalvi Manninger-házban 1918-ban alapították az erdei iskolát. Dr. Manninger Vilmos egyetemi tanár és sebészprofesszor a család nyaralóját édesapja, Dr. Manninger Adolf emlékére adományozta Sopronnak 1917-ben. Az adományozó kérése az volt, hogy a telken alapítsanak erdei iskolát, fejletlen, 6-14 éves, gümőkórra hajlamos gyerek részére. Az intézet neve Manninger-ház Soproni Erdei Iskola lett. Az 1936-os adatok szerint az épületben 18 fiú és 18 leány elhelyezésére volt lehetőség 1960-ban az egykori Gruber szálló helyén asztmás, légúti illetve szívbetegségben szenvedő gyermekek számára szanatóriumot létesítettek. Orvosi tanácsra sok család költözik Sopronba asztmás, allergiás gyerekük gyógyulását remélve.

„Légzés az élet. A magyarban ez nemcsak levegő, hanem áthallatszik a lélek fogalma is.
Lélegezzünk, ha lehet a természetben, mélyebben, tudatosabban lelkesen naponta.
A pozitív hatás áthangolja kedélyünket.”  (Dr. Dicsöfi Endre)

Top