Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Wellness az erdőben? Igen!

2016. máj. 06.
Wellness az erdőben? Igen!

A túlhajszolt hétköznapokban időnként szükségünk van egy-egy wellness hétvégére, amely kisimít és oldja feszültségeinket.

A túlhajszolt hétköznapokban időnként szükségünk van egy-egy wellness hétvégére, amely kisimít és oldja feszültségeinket. Vajon gondolunk-e arra, hogy nemcsak a népszerű vizes élmények, a termálfürdők és a masszázsok ajándékozhatnak meg bennünket a testi-lelki jóllét érzésével? Vajon eszünkbe jut-e az erdő, mint wellness forrás?

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor megpihenünk egy szép zöld környezetben, távol a világ zajától, becsukjuk a szemünket és gondtalanul átadjuk arcunkat a simogató napsugarak melegének. Megnyugszunk, lelassulunk, közben mélyeket lélegzünk, gyönyörködünk a körülöttünk lévő virágok, fák színeiben és hallgatjuk a természet hangjait. Hova is vágyunk ösztönösen, amikor tele a fejünk gondokkal, feszültséggel? Igen, a levegőre, ki a természetbe! Egy jó séta, egy tempós jogging, napköszöntő vagy levezető erdei futás, hegymászás vagy gyalogtúra jótékony hatása azonnal érződik közérzetünkön. Aki gyakorlott vagy ösztönös természetjáró, jól tudja és érzi, hogy az erdő tökéletes wellness lehetőség. Érdemes minél gyakrabban és tudatosan elmerülnünk benne, rászoktatni nemcsak saját magunkat, de gyermekeinket is.

A soproni Lövérek kiváló példa és lehetőség az erdei wellness feltöltődésre. Klimatikus gyógyhelyként elhíresült alpesi levegőjén, 214,5 méter magasságban, egész másképp veszünk levegőt. Az ózondús, kristálytiszta lélegzettel könnyedén, jólesően, mélyen telik meg a tüdőnk és minden apró sejtünk. Felfrissül testünk-lelkünk ettől az éltető élménytől és beindulnak a regeneráló, gyógyító folyamatok még a legegészségesebb szervezetben is. Akarva, akaratlanul is szilvoterápiás kezelésen veszünk részt, oldódik a stressz, tisztulnak a légutak, normalizálódik a vérnyomás, jobb lesz a keringés, az emésztés, a közérzet. Már akkor is, ha csak üldögélünk vagy komótosan sétálunk az erdei levegőn. És ha aktívra vesszük a formát, ha egy kis sport vagy túra is belefér, a jó hatások megsokszorozódhatnak.

A levegő mellett életünkben folyamatosan szükségünk van a napsugár erejére is, hiszen a természetes sugárzás, megfelelő mennyiségben, az életjelenségek normális lefolyásának alapfeltétele. Szükségünk van a D vitaminra, a pigmentképződésre, a napsugárzás bakteriumölő hatására. Az árnyas fák alatt biztonságban lehetünk, nem égünk le, mert a lombkorona megvéd minket a túlzott UV sugárzástól. Sápadt szobaszínünk is eltűnik és helyette napsütötte, szélbarnította, egészséges arcszínnel ajándékoz meg minket a természet.

Az erdei wellness érzékszerveinkre is hat. Az erdő színe, a zöld az emberi szem számára a legmegnyugtatóbb szín. Soha nem elég belőle, csak nézzük, csodáljuk és nem tudunk betelni vele. Ösztönösen szükségünk van erre a szépség-élményre. A lombok és jellemző formájú levelek ezernyi természetes zöldje mellett ki ne állna meg lélegzetvisszafojtva megcsodálni egy-egy tavaszi cserje hófehér vagy rózsaszín virág kavalkádját vagy az őszi természet páratlanul gazdag színpompáját?

Amíg az erdő színei szemünket és lelkünket gyönyörködtetik, fülünk a madárkórus csivitelésével, trillázásával felejti el az autótülköléssel, a folytonos telefoncsörgéssel, a rohanó tömegek gyakran méltatlankodó kiabálásával átszőtt hétköznapi szimfóniákat és szinte percek alatt áthangolódik egy csendesebb melódiára. Aki egyszer is átélte már, milyen reggelente madárdalra ébredni vagy a kis dalosmadarak egymást szólítgató kedves füttyére elszunnyadni az árnyas pihenőparkban, tudja, miről beszélünk.

A tiszta levegő élvezete, a természetes napfény jótékony hatása, a szemet gyönyörködtető és lelket nyugtató színek varázsa, a virágok, a föld vagy az avar illata, a szél susogása és madarak éneke segít, hogy elengedjük magunkat, lecsendesüljünk és kitisztuljanak a gondolataink. Egyáltalán nem elhanyagolandó erdei wellness tényező az sem, hogy Lövérekben mélyen, egészségesen és jól alszunk. Mindenki, kivétel nélkül, hiszen kicsiket és nagyokat is elnyom a jó levegő.
A testünk önregenerációjának működéséhez fontos a megfelelő alvás és fontos a megfelelő csend-élmény. Az elcsendesedés során a test ellazul, a gondolatok elcsendesednek, befelé, magunkba figyelünk, relaxálunk és erőt gyűjtünk. Aki kíváncsi és nyitott nem mindennapi relaxációs módszerek felé, akár az ősi kelta legendák nyomán máig ható faterápiát is segítségül hívhatja egy igazi erdei wellneszezés során.  
A soproni Lövérekben Ön is feltöltődhet az erdei wellness által.

Top