Kulináris hétvégék

Kulináris hétvégék

Grill party

június 16-tól minden nap visszavonásig

A nyár slágere! Amikor a csirke, a sertés, a hal és zöldségek a sütőlapra kerülnek, fűszerek illata száll a levegőben. Még egy kis saláta, még egy pohár soproni bor- és a nyár hangulata belengi a teraszt. Önök sem maradhatnak ki…

Szüreti poncichter napok

szeptember 2., 9., 16., 23., 30.

Aki Sopronban jár, nem hagyhatja ki, hogy megkóstolja a hajdani németajkú soproni szőlősgazdák, a poncichterek különleges, hagyományőrző ételeit. A poncichterek a szőlőtőkék között babot termesztettek, amiből szinte mindent készítettek, levest, főzeléket, ragukat, gombócot, rétest, lepényt, pogácsát.  Egyszerű és laktató ételeket fogyasztottak, a szőlő és a bab mellett jellemzően káposzta, szilva, túró, gombák, füstölt húsok, fokhagyma került az asztalra.  Kedvenc eledelük a babsterc és a babgombóc volt.  Kóstolja meg Ön is ezeket az autentikus fogásokat, többek között a füstölt-főtt oldalast paradicsomos mártással és babgombóccal…

Bajor fesztivál

október 7., 14., 21., 28., november 4.

Sült kolbász, káposzta, sertéssült, gombócok, sör, perec…  Ha a bajor konyháról beszélünk, ezek a híres bajor  ételek jelennek meg lelki szemeink előtt.  Ropogós húsételek, hatalmas, ízletes gombócok és fehér kolbász egy  (vagy több) nagy korsó, gyönyörűen habzó sör kíséretében.  Most  Ön is részese lehet a bajor gasztronómiai élményeknek a Lövér éttermében!  Kísérőként kitűnő soproni sört ajánlunk!

Liba napok

november 11.

Ha november, akkor Márton nap, legendák és liba. Ilyenkor képesek vagyunk libát enni libával – libalevest, ludaskását, libamájat és libacombot.  Jó hírünk van a libahús szerelmeseinek – Márton napon a Lövérben is liba kerül az asztalra. Ízletesen, ropogósan, étvágygerjesztően, a legkedveltebb liba specialitások felsorakoztatásával. Egyszerűen kihagyhatatlan…

Válogatott "kedvencek" - best of Lövér

november 18.

Mindenkinek vannak kedvenc ételei, még egy szállodának is! Szeretné megismerni és megkóstolni a séfnek és a csapatának kedvenceit? Azokat az ételeket, amelyeket leggyakrabban és legszívesebben készítenek el a Hotel Lövér vendégeinek? Higgye el, kínálatunkban nem fog csalódni!

Vad ételek hétvégéje

november 25., december 2.

Vadhúsból készült ételt fogyasztani egyszerűen fejedelmi érzés. Eszünkbe juttatja történelmi hagyományainkat, uralkodóinkat, ősi magyar konyhánkat.  Különleges ízvilág jellemzi ezeket az ínyenc fogásokat, a lágyan szétomló, pikánsan és finoman fűszerezett szarvas vagy vaddisznó sülteket, pörkölteket, vadas szeleteket, raguleveseket.  A vadhús nagyon egészséges, fogyasszák Önök is bátran, kóstolják végig a büféasztal vadakból készült specialitásait!

Disznótoros

2017. december 9-től 2018. január végéig

A fagyos téli időjárás beköszöntével olyan tartalmas és tápláló ételeket fogyasztunk, amelyek felmelegítenek, energiát adnak. Hurkát, kolbászt, préshurkát, töltött káposztát, májat.  Ilyenkor rendezik a legtöbb disznóvágást, és a friss sertéshúsból készült fogások jelentik a disznótoros étkezések alapját. Fűszeresek és ízletesek, a magyar falusi hagyományok minden ördöngösségét tartalmazzák. Nagyon lehet szeretni ezeket az ízeket!

A vacsora ára nem szállóvendégek részére személyenként 3.900,-Ft, a parkolás díjmentes. Asztalfoglalás szükséges: a 99/888 400 telefonszámon, vagy az info@hotellover.hu e-mail címen.

A finom falatokról Major Zsolt konyhafőnökünk és csapata gondoskodik. Séfünk munkáját 1998-ban a Luxemburgi Szakács Világbajnokságon ezüst, 1999-ben a Basel Mundial-on arany, valamint az Erfurti Szakács Olimpia magyar válogatott tagjaként ezüst éremmel díjazták.

 

Top