Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Látnivalók Sopronban

2017. jún. 07.
Látnivalók Sopronban

Randevú történelemmel és kultúrával a Hűség városában. Templomok, múzeumok, műemlékek és legendák.Tűztorony - Fő tér
A tűztorony Sopron város, és egyben a hűség jelképe. 200 csigalépcső után, az erkélykoszorúról gyönyörködhetnek a város csodálatos panorámájában.

Storno-ház - Fő tér 8.
Storno Ferenc több pusztulásra ítélt műértéket mentett meg, mellyel megteremtette a híres Storno-gyűjtemény alapjait. A régiségekkel és a családtagok alkotásaival berendezett enteriőrök képet adnak a XIX. század végének lakáskultúrájáról. A kiállítás darabjait értékes bútorok, fegyverek, porcelán és üvegmunkák képezik. A Storno-ház első emeletén a Helytörténeti kiállítás bemutatja Sopron és a vármegye új és legújabb kori történetét.

Fabricius-ház - Fő tér 6.
A pincében Scarbanciából, a római kori Sopronból ill. környékéről előkerült kőemlékek láthatók: sírkövek, oltárkövek, szobrok, kőúrnák, szarkofágok.
Az épület hátsó traktusának két emeletén a „Háromezer év a Borostyánkő út mentén” című régészeti kiállítás látható. A homlokzati szárny első és második emeletén a XVII. és XVIII. századi polgári lakáskultúra változását - korabeli tárgyakon és a bútorművészet remekein - lehet végigkövetni.

Ó-Zsinagóga - Új u. 22.
A kereskedelemmel és pénzügyekkel foglalkozó zsidók nem voltak igazán gazdagok, mégis a XIV. század elején felépítették ezt a Közép-Európában szinte egyedülálló gótikus zsinagógát. A zsinagóga imaház, gyűlésterem, iskola is egyben. Mellette a vándoroknak is szállást adó ispotály állt, valamint a ma is megtekinthető rituális fürdő.

Erdészeti, Faipari és Földméréstörténeti Gyűjtemény - Templom u. 4.
A XIX-XX. század fordulóján készült erdészeti szerszámok, asztalos eszközök, földmérő és térképészeti műszerek, rovargyűjtemények, fából készült múlt századi háztartási és használati eszközök, gépmodellek, makettek és még számos más csodálni való tekinthető meg a gyűjteményben. Az állandó kiállítás mellett különféle időszakos tárlatok várják az érdeklődőket

Központi Bányászati Múzeum - Templom u. 2.
Magyarország ezeréves bányászatának történetét folyamatában bemutató kiállítás valóban alkalmas arra, hogy akár a hazai, akár a külföldi vendégek igazán jól érezzék magukat, hiszen a magyar mellett német, angol és szlovák nyelvű feliratozással, ill. kiállítás vezetővel várja látogatóit.

Ligneum  - Bajcsy-Zsilinszky u. 4
A Botanikus Kert által övezett háromszintes élményközpont a hatalmas ablakfelületein keresztül, szinte részévé válik a csodálatos természeti környezetnek.
A korszerű, kreatív, interaktív kiállítóterek, a tudományt népszerűsítő és kulturális programok minden korosztály számára kínálnak felfedeznivalót.

Kőhalmy Múzeum - Károly kilátónál
Ingyenesen látogatható múzeum a Soproni Parkerdőben, mely az erdő természeti értékeivel és vadgazdálkodásával ismerteti meg a látogatókat.
A háromszintes múzeumot is magában foglaló épület alsó szintjén a büfé mellett egy modern audiovizuális eszközökkel felszerelt ötven férőhelyes tanterem található, ahol a parkerdő jellegzetességeit mutatják be, az első emeleten az erdőben előforduló élővilágot, míg a legfelsőn a terület vadállományával és Kőhalmy Tamás erdőmérnök, vadbiológus professzor hagyatékával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Macskakő múzeum 
-Eggenberg-ház (Sopron, Szent György utca 12.)
 A Soproni Múzeum élményközpontú közösségi tere nyílt meg a Szent György utcai Eggenberg-házban.  A Gyermekmúzeumban a gyermekek napirendjéhez, így többek között az alváshoz, tisztálkodáshoz, öltözködéshez köthető, egykor használt tárgyak jelennek meg.

Amit még érdemes megtekinteni:
Esterházy-palota, Városháza, Eggenberg-ház, Cézár-ház, Ládas ház, Mária szobor, Hűségkút, Szentháromság-szobor, Bezerédy-kúria, Grambrinus ház, Mária kút, Patika ház, Pék Múzeum

Templomok:

  • Kecske templom (Fő tér
  • Domonkos templom (Széchenyi tér)
  • Evangélikus templom (Templom utca)
  • Orsolya templom (Orsolya tér)
  • Szent-György templom (Szent György utca)
  • Szent Mihály templom (Szent Mihály utca)
  • Szent István templom (Szent István park)
  • Karmelita templom és kolostor (Sopronbánfalva)


www.sopron.hu

Top