Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X

Ingyenes séták

2017. máj. 16.
Ingyenes séták

Ismerje meg Sopront más szemmel, vegyen részt garantált, ingyenes, vezetett sétáinkon: Történelmi belvárosi séta, fáklyás esti séta, erdei séta a Károly kilátóhoz.

 A séták a megjelelölt időpontokban a szálloda recepciójától indulnak!


Idegenvezetés Sopronban - történelmi belváros
Minden kedden 10 órától!

Klasszikus, de izgalmas idegenvezetés Sopron belvárosában, szakavatott idegenvezetővel melynek során az ódon utcák között felelevenednek a város helyi és országos hírű történelmi eseményei, jótevői és ellenségei. A rómaiaktól a napjainkig végig követhetjük a kultúra a művészet meghatározó korszakait a bor, az építészet és a zene világában. Mert idegenvezetővel mindent máshogy lát!


Fáklyás esti séta a Sörházdombi-kilátóhoz
Indulás minden csütörtökön és szombaton 19.30 órakor!

E rövid program a nap esti óráiban nyújt izgalmas kikapcsolódást. A könnyű séta alkalmával a résztvevők a Lővérekkel, mint klimatikus gyógyhellyel ismerkedhetnek, valamint megtudhatják, milyen anyagokból tevődik össze az erdő illata. Az úticélhoz, a Sörházdombi-kilátóhoz érve madártávlatból bemutatásra kerül az Alpokalja és a Fertő-táj és az egykori Hanság világa, a 3 táj találkozása.
A díszletről az Alpok mögé bújt Nap utolsó sugarai gondoskodnak. Ha közben leszáll az est, fáklyát gyújtunk.

Erdei séta a Károly-kilátóhoz szakvezetővel
Indulás minden szombaton 10 órakor!

A séta 4,5 km hosszú és pihenőkkel együtt kb. 3 órás, minden korosztály számára teljesíthető.

Ez a program a város melletti hegyvidéknek köszönhetően kiválóan alkalmas arra, hogy a nem kimerítően hosszú útvonalon minden érdekesség szem elé kerüljön.
Megismerhetjük az erdő életét és érdeklődéstől függően, akár részletesen is betekintést kaphatunk a magyar erdőgazdálkodás szakmaiságába. Emellett a közkedvelt Károly-kilátóból és több magaslati pontról is szemügyre vehetjük Sopront, valamint a Fertő-tó vidékét. A város és az erdő szoros kapcsolata önmagában is különleges érzést nyújt mind a helyi polgároknak, mind az ide látogatóknak. Ezt tovább tetőzik az évszakok változása nyomán bekövetkező szezonális látványosságok, mint a lombfakadás, tavaszi kikelet, nyári fajgazdagság, szentjánosbogarak násza, ciklámenvirágzás, őszi lombszíneződés vagy a téli, havas erdő látványa. Ez az útvonal minden időben tartogat olyan látványosságot, amivel rabul ejti a kirándulók szívét. A hétköznapi gondok feledését az Alpokalja friss levegője garantálja. Aki ezt mégis kevésnek érzi, segítséget remélhet egy pohár soproni kékfrankos vörösbortól is.

Top