Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Környék hegyei

2017. jún. 07.
Környék hegyei

Hegycsúcsok bűvöletében a határon innen és túl. Tippek túrázáshoz és síeléshez a közeli alpesi hegyvidéken.

 

Kőszeg Írottkő
Az Írott-kő a Kőszegi-hegység és egyben a Dunántúl legmagasabb, 884 méteres pontja. Az Írottkő Naturpark területe számos lehetőséget kínál az ide érkezőknek. Tanösvények, források, tematikus túraútvonalak, arborétum, bemutatótermek biztosítják a lehetőséget a pihenésre, kikapcsolódásra valamint a természet megismerésére.

Egyik nevezettég a kilátó, mely 1913-ban épült, tiszta időben messzire ellátni innen. Nyugatra az Alpok vonulatai, északra kellemes burgenlandi dombvidék látható.
www.naturpark.hu

Schneeberg
Schneeberg Alsó-Ausztria legmegasabb hegye. Legmagasabb csúcsa a 2076 méter magasban található Klosterwappen. Schneeberg a kirándulók igazi paradicsoma. Közelsége miatt a magyarok köréban is igen népszerű. Távolság Bécstől: 70km.
Schneeberg kiváló kirándulóterep, akár egynapos túrával is teljesíthető a hegycsúcs elérése, melyhez több, könnyebb és nehezebb túraútvonal is rendelkezésre áll.
www.ausztriainfo.com/schneeberg
www.schneebergbahn.at

RAX
Magyarországról a leggyorsabban – mindössze 3-4 óra alatt – elérhető, 2000 méter feletti hegycsúcs a Rax csúcsa, az Alsó-Ausztria és Stájerország határán fekvő 2.007 méter magas Heukuppe. A Rax Alsó-Ausztria második legmagasabb hegye, alig 70 méterrel elmaradva a magának első helyet kivívó, szomszédos Schneebergtől.


Semmering
Stájerország (Steiermark) és Alsó-Ausztria (Niederösterreich) határán fekvő semmering régió minden évszakban kínál programokat az ausztriába érkezőknek.
A semmeringi hágónál 1000 - 1360 méter között fekszik a magyarok és bécsiek körében is rendkívül népszerű síterület
 - Bikepark, Varázshegy Semmering: A Varázshegy Semmering bike-parkjának és nagyszerű túraajánlatainak köszönhetően igazán változatos kikapcsolódási lehetőségeket kínál.
 -  Semmering-Stuhleck:  A magyar síelők által igen kedvelt ausztriai úticél. Kelet-Ausztria legnagyobb síterülete, ahol 24 kilométer sípálya fogadja a síelés és snowboardozás kedvelőit.
 - Semmering - Hirschenkogel / Zauberberg:  Magyarországról néhány óra alatt elérhető (Budapest távolság: 327 km) a sípályarendszer, 14 kilóméter jó minőségű sípályával.
 - Semmeringi vasút (Semmeringbahn):  Bécsből a legszebb útvonal Ausztria déli vidékeire a Semmering „varázshegyet” körülvevő régión át vezet.
www.semmering.at

Hohewand
A Hohe Wand a Magyarországról legkönnyebben megközelíthető már igazi alpesi jellegű hegyvonulat, mely óriási népszerűségét változatos túralehetőségeinek, autóval való kitűnő megközelíthetőségének, számos hangulatos hüttéjének, gazdag családi programjainak köszönheti. A Hohe Wand erdővel borított magasfennsíkja látványos, több száz méteres sziklafalának szélén létesítették a Sky Walk panoráma kilátót, mely fantasztikus élményt kínál a nem tériszonyosok túrázóknak.
Számos programlehetőség: vadaspark, Skywalk, szikla- és erdei tanösvény, állatsimogató, szénboksa és mészégető, túrázás, alpesi és tájmúzeum, kilátótorony, gyermekélmény út és sok más...
A sportot kedvelők számára már régóta fogalom a Hohe Wand: egy hegymászó-paradicsom különböző nehézségi fokozatokkal, amely ezenkívül egyedülálló kilátást nyújt a túrázóknak. A hegymászás ismereteinek elmélyítésére kezdő és haladó tanfolyamokat kínálnak a Hohen Wand hegymászóiskolái. Kellemes, hosszú túrák számára több mint 100 km jelölt túraútvonal áll rendelkezésre a teljes natúrpark területén.
www.naturpark-hohewand.at/
http://www.ausztriainfo.com/alsoausztria/hohe-wand-termeszeti-park

 

Top