Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Várak

2017. jún. 07.
Várak

Várfoglalás kicsiknek és nagyoknak. Az épített örökség különleges emlékei a Lövérben és burgenlandi tájakon.

 

Sopron - Taródi vár
A Taródi-vár a magyarországi vízionális építészet leghíresebb és valószínűleg legjelentősebb alkotása. Nevét építőjéről és tulajdonosáról, Taródi Istvánról kapta. Az irigykedő helybeliek és a bulvárlapok időnként a hatásvadász Bolondvár néven emlegetik. A fő látnivaló maga a vár, de az építő-tulajdonos egyéb látnivalókról is gondoskodott. A két kőoroszlán a tulajdonos keze munkája, mint ahogy jórészt maga tervezte és rendezte be a vár építésének történetét bemutató kiállítást is. A várban az építő hosszú évek munkájával összeszedett régiséggyűjteményét is megtekinthetjük.

Kőszeg - Jurisics-vár
A középkori hangulatú, bájos kisváros, Kőszeg legismertebb látnivalója a Jurisics-vár. A napjainkban teljesen felújított, több kiállításnak is helyet adó, jó állapotú vár a belvárosban magasodik. A látogatók a vár történetével ismerkedhetnek meg, a kezdetektől egészen az Esterházy-korszak végéig.
A vár látogatása családok számára is ideális, a gyerek jól szórakozhatnak a Játszósarokban, a játékudvaron vagy kipróbálhatják az íjászkodást is.
jurisicsvar.hu/
www.koszeg.hu

Fraknó
Fraknó vára Burgenland egyik legismertebb jelképe.
A Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó vára. A vár a környéken az egyetlen, amelyet a törökellenes háborúk alatt soha nem foglaltak el. Az Esterházy hercegek drága ékszereinek és értékes tárgyainak biztonságos „trezorja” volt. A család évszázadok során összegyűjtött kincsei napjainkban is megtekinthetők itt. (Kincstár, képgaléria, fegyvergyűjtemény, levéltár)
A vár az állandó kiállítások mellett, sokféle, érdekes időszakos tárlatot is rendez, de élménytúrákon is részt vehetünk, az egyik legnépszerűbb a Draculade, a teliholdas vártúra.
A vár programjaiban külön fókuszt kapnak a gyermekek számára szervezett események, sok esetben a német nyelv tudása sem előfeltétel ezeknél, mivel több magyar vezető is dolgozik a várban. Mindenesetre előre érdeklődjünk a részletekről.
www.burg-forchenstein.at
www.kinder-burg-forchtenstein.at

Léka
Kőszegtől mindössze 12 kilométerre, a csodálatos erdős környezetben a Gyöngyös-patak által körülölelt sziklán, egy kis tó mellett álló középkori lovagvár látványa már messziről elcsábítja a turistát. A romantikus vár komplex középkori élményeket kínál változatos kiállításaival, folyamatos rendezvényeivel.
A lékai várban érdekes kiállítások és vezetett túrák várnak az egész családra. Ismerje meg a vár korábbi lakóit – a lovagoktól a hátborzongató vérgrófnőig és a denevérekig."
www.ritterburg.at/hu/

 

Top