Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X

Várak

2017. jún. 07.
Várak

Várfoglalás kicsiknek és nagyoknak. Az épített örökség különleges emlékei a Lövérben és burgenlandi tájakon.

 

Sopron - Taródi vár
A Taródi-vár a magyarországi vízionális építészet leghíresebb és valószínűleg legjelentősebb alkotása. Nevét építőjéről és tulajdonosáról, Taródi Istvánról kapta. Az irigykedő helybeliek és a bulvárlapok időnként a hatásvadász Bolondvár néven emlegetik. A fő látnivaló maga a vár, de az építő-tulajdonos egyéb látnivalókról is gondoskodott. A két kőoroszlán a tulajdonos keze munkája, mint ahogy jórészt maga tervezte és rendezte be a vár építésének történetét bemutató kiállítást is. A várban az építő hosszú évek munkájával összeszedett régiséggyűjteményét is megtekinthetjük.

Kőszeg - Jurisics-vár
A középkori hangulatú, bájos kisváros, Kőszeg legismertebb látnivalója a Jurisics-vár. A napjainkban teljesen felújított, több kiállításnak is helyet adó, jó állapotú vár a belvárosban magasodik. A látogatók a vár történetével ismerkedhetnek meg, a kezdetektől egészen az Esterházy-korszak végéig.
A vár látogatása családok számára is ideális, a gyerek jól szórakozhatnak a Játszósarokban, a játékudvaron vagy kipróbálhatják az íjászkodást is.
jurisicsvar.hu/
www.koszeg.hu

Fraknó
Fraknó vára Burgenland egyik legismertebb jelképe.
A Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó vára. A vár a környéken az egyetlen, amelyet a törökellenes háborúk alatt soha nem foglaltak el. Az Esterházy hercegek drága ékszereinek és értékes tárgyainak biztonságos „trezorja” volt. A család évszázadok során összegyűjtött kincsei napjainkban is megtekinthetők itt. (Kincstár, képgaléria, fegyvergyűjtemény, levéltár)
A vár az állandó kiállítások mellett, sokféle, érdekes időszakos tárlatot is rendez, de élménytúrákon is részt vehetünk, az egyik legnépszerűbb a Draculade, a teliholdas vártúra.
A vár programjaiban külön fókuszt kapnak a gyermekek számára szervezett események, sok esetben a német nyelv tudása sem előfeltétel ezeknél, mivel több magyar vezető is dolgozik a várban. Mindenesetre előre érdeklődjünk a részletekről.
www.burg-forchenstein.at
www.kinder-burg-forchtenstein.at

Léka
Kőszegtől mindössze 12 kilométerre, a csodálatos erdős környezetben a Gyöngyös-patak által körülölelt sziklán, egy kis tó mellett álló középkori lovagvár látványa már messziről elcsábítja a turistát. A romantikus vár komplex középkori élményeket kínál változatos kiállításaival, folyamatos rendezvényeivel.
A lékai várban érdekes kiállítások és vezetett túrák várnak az egész családra. Ismerje meg a vár korábbi lakóit – a lovagoktól a hátborzongató vérgrófnőig és a denevérekig."
www.ritterburg.at/hu/

 

Top