Foglalás & Árkalkuláció Ajánlat-
kérés

 

Ajánlatkérés
A legjobb ár garantált
X
A legjobb ár garantált
X
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás
Gyermekkedvezmény Széchenyi 2020
12 éves kor alatt
ingyenes szállás és ellátás

Zöld Sopron

2017. jún. 07.
Zöld Sopron

Barangolás a természet lágy ölén a lövéri fenyvesektől a Szárhalmi erdőn át a Fertő tóig. Kirándulási, túrázási ötletek minden korosztálynak minden évszakban.

 

Kilátók
A csodálatos természeti adottságokkal rendelkező Soproni-hegyvidék és a Fertő tavat övező dombok bővelkednek a turisztikai látnivalókban. Ezek között kiemelkedő helyet foglalnak el a kilátók. Azon túlmenően, hogy gyönyörködhetünk róluk a környező panorámában, fontos kirándulási célpontnak is tekinthetők.
Nincs még egy olyan hely Magyarországon, ahol viszonylag ilyen kis területen ennyi kilátóval találkozhat az erdőjáró.
pl.:Károly-magaslat, Sörházdombi kilátó, Várhely kilátó Béke kilátó, Magas-bérci kilátó, Kecske-hegyi kilátó, Gloriette kilátó, Dalos-hegyi páholy, Muck kilátó

Károly-magaslati Kilátó:
A 2400 hektár intenzív parkerdő  közkedvelt kiránduló helyei közül a legismertebb a Károly-kilátó és környéke, ahol a játszótéren, padokon, asztalokon, erdei vendéglőn és a kilátóból a turisták elé táruló fenséges látványon túlmenően a soproni kötődésű botanikusok, erdészek (Kitaibel, Gombocz, Kárpáti, Csapody, Roth) munkásságát bemutató állandó kiállítások is megtekinthetők
Itt található, az ingyenesen látogatható Kőhalmy Vadászati Múzeum, mely az erdő természeti értékeivel és vadgazdálkodásával ismerteti meg a látogatókat.

Sörházdombi kilátó:
A Sörházdomb a Soproni-hegység 300 m magas vonulata. A II. Világháború után lebontott régi kilátó helyén 2006 szeptembere óta a Lövérek legifjabb, fából ácsolt kilátója emelkedik. Könnyen megközelíthető gyalogosan, ezért igazán élvezni a sörházdombi erdősáv békéjét, nyugalmát, a madárcsicsergést és a tiszta levegőt. A kilátás páratlan mind az északkeletre fekvő városra, mind a délen emelkedő lővéri magaslatokra.

Várhely kilátó:
A Várhely kilátóból nyílik a legszebb panoráma a Sopront övező erdőségekre. Észak-kelet felé Sopront, Bánfalvát, a Bécsi-dombot, a Fertő tavat, míg délre a Soproni hegyeket és a Rozáliát láthatjuk. Nyugatra Ágfalva, Lépesfalva, Fraknó vára és a Schneeberg tárul a szemünk elé, míg északra tekintve a Ruszti-dombsor és a Lajta-hegység látványában gyönyörködhetünk. A Várhely kilátó lábánál fekszik a korábban már említett hallstatti kultúrát bemutató történelmi emlékpark.

Szárhalmi erdő:
A Nemzeti Park különleges szépségű része a 412 ha kiterjedésű erdős-dombos Szárhalmi erdő, amely tulajdonképpen a Lajta-hegység nyúlványa és közel párhuzamosan fut a Fertő tó partjával nagyjából Balfig. Ez a sajátos élőhely több száz növény fajnak ad otthont, köztük országosan ritka védett és fokozottan védett növényeknek is. Természetesen erre a változatos és egyedi növényvilágra gazdag állatvilág is épül.

Szalamandra tó:
A soproni hegyvidék legszebb tava, a Szalamandra-tó. Tiszta vizű forrása a Természetbarát-forrás.
A Természetbarát-forrás jóízű vizét kortyolgatva sokáig elmerenghet az ember e csendes tájban. Kedve esetén tó körüli kalandozásra indulhat, vagy igénybe veheti a kijelölt tűzrakóhelyeket. Még az eső sem zavarhatja meg a kikapcsolódást az újonnan épített fedett pavilonnak köszönhetően.

Ciklámen tanösvény (8 km kényelmes, megerőltetés nélkül végigjárható útvonal):
Az ország első tanösvénye, mely szállodánktól indul és a Deák-kút, majd a Károly magaslati parkoló irányába halad. Eléri a Hét bükkfát, a 2700 éves Hallstatt-kori temetőt, majd bevezet Európa egyik legmagasabb sáncrendszerével körülvett kora vaskori földvárba. Ott magasodik a Várhely-kilátó. Távolabb feltűnik a festői fekvésű Sopronbánfalva, ahol a 8600 m hosszú tanösvény véget ér.

Várisi-sétaút:
Igen kedvelt kirándulóhely a Lővér szállótól induló, mintegy 3300 méter hosszan kiépített Várisi-sétaút, amely az Ojtozi sétányba csatlakozva ér vissza a kiindulási helyre. Kialakítása igazán családbarát, padok, asztalok várják az idősebbeket, pelenkázók, játszótér fogadja a kisgyermekes látogatókat. A fiatalok és a kalandra vágyók éjszakai kivilágításban gyönyörködhetnek a táj és az Ojtozi csata-emlékmű szépségeiben. Információs táblák mutatják be Sopron és környékének látványosságait, természeti értékekeit, a parkerdőt és az ott folyó erdőgazdálkodást. A sétaút jelölése a stilizált Tűztorony.


http://www.taegrt.hu/soproni-parkerdo

Top